Kosteuta kehosi. Virkistä mielesi. Näytä hyvältä. Juo vettä!

paasto_veden_juonti_detox
Juotko tarpeeksi vettä?

Raikas ja puhdas vesi. Se on ihmiselle elintärkeää. Veden juonnista on paljon etuja. Kun juomme tarpeeksi vettä ja kun koko keho on hyvin nesteytetty solutasolta lähtien, iho näyttää kirkkaammalta, huulet ovat kosteat ja pehmeät, ajatus kulkee kirkkaammin ja olemme virkeämpiä. Tästä huolimatta on melko kummallista, kuinka harva oikeastaan juo riittävästi puhdasta vettä.

Vedenjuonti tuntuu olevan monelle äärettömän vaikeaa. Moni sanoo, että vesi on pahaa ja siksi sitä ei juoda. Harva tietää, että hiilihapotettu makuvesi (tms. vichy-tyyppinen pullotettu juoma) ei ole puhdasta vettä.  Puhdasta juomavettä eivät siis korvaa mehu, maito, hiilihapotetut vedet, limsat ja varsinkaan kahvi tai alkoholi! Miten kummassa olemmekaan vieraantuneet  kaupallisten juoma vaihtoehtojen myötä yhdestä elämän ja energian perustavimmista elementeistä: puhtaasta vedestä?

 

Kuinka paljon vettä on paras määrä? 

Useat tutkimuksen näyttävät, että ihmisen keho tarvitsee voidakseen hyvin (muiden ravinteiden ohella) puhdasta vettä melko paljon. Päivässä olisi syytä juoda noin 2 litraa vettä. Kaikkein parasta olisi, jos vettä saa tankattua suoraan luonnonlähteestä. Jos tämä ei ole mahdollista, niin toinen vaihtoehto on suosia pullosta lähdevettä ja hanavettä. Veden sekaan voi ja kannattaa lisätä hedelmiä (mielellään luomu) ja vaihtoehtoisesti myös esim. yksi, kaksi pientä kidettä ruususuolaa tai muuta luonnollista suolaa. Nämä auttavat vettä imeytymään kehoon paremmin.

Vaikka vesi on juomakelpoista, niin se ei automaattisesti tarkoita, että elimistö pystyy sitä optimaalisesti hyödyntämään eli imeyttämään. (Tämä pätee myös muiden ravintoaineiden kohdalla ja siksi suosittelemme puhtaita ja mahdollisimman käsittelemättömiä raaka-aineita ja ruokavaliota.) Joidenkin tutkimusten mukaan keho ei välttämättä reagoi vesijohto- tai edes pulloveteen, mutta esimerkiksi sitruunalla tai limellä maustettu vesi tekee ihmeitä. Myös mintunlehdet, omenaviinietikka, savi ja ruokasooda toimivat. Luomusitruunan ja luonnonsuolan kombinaatio toimii myös hyvin.

 

Uuden hyvän tavan oppiminen

Jos nyt tunnet piston sydämessäsi ja tiedät, että et ole juonut riittävästi ja tiedät tehneesi ei-niin hyviä valintoja ehkä myös ravinnon suhteen, niin ei hätää! Onneksi voit milloin tahansa muuttaa toimintatapojasi. Voit aivan yhtä lailla opetella juomaan riittävästi ja syömään luonnollisia, ravitsevia ja mahdollisimman käsittelemättömiä ravintoaineita. Voit aloittaa muutoksen jo heti tänään, juuri nyt! Varaa tottumiseen hiukan aikaa, sillä tapojen muuttamiseen menee aina hetki. Ja mikäli sinunkin mielestäsi “vesi on pahaa”, niin kokeile avoimin mielin erilaisia vaihtoehtoja. Ellei kraanavesi maistu, kokeile pullotettua tai mausta vetesi hedelmillä, marjoilla jne.

Se, että juo riittävästi ei riitä. Meidän tulee juoda riittävästi nimenomaan laadukasta vettä, jotta keho pystyy hyödyntämään nesteen hyödyksesi. Sinunkin kehossasi voi olla kuivuusongelma, jonka voit itse helposti korjata.  Pidä siis vesipullo mukanasi joka päivä. Määrää voit helposti seurata käyttämäsi juomapullon vetoisuuden mukaan eli esim. 0,5l vesipulloja olisi hyvä tyhjentää 3-4 kpl per päivä. Kippis ja kulaus!

Terveisin, Unelma Itsestä -tiimi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *