Vähän parempia valintoja arjessa

Heippa, olen Alisa ja mukana toista kertaa Unelma Itsestä –nettivalmennuksessa. Lähdin mukaan uudelle kierrokselle, koska ensimmäisellä kerralla tavoitteeni olivat suurimmaksi osakseen henkisiä: opettelin syömään ja voimaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Noiden ensimmäisten neljän kuukauden aikana onnistuin mielestäni tavoitteissani tosi hyvin. Kiinnitin huomiota ruoan laatuun ja opin syömään terveellisemmin. Unelma Itsestä –foorumilla jaettiin vinkkejä ja reseptejä puhtaasti syömiseen, ja kannustettiin kokeilemaan rohkeasti uusiakin makuja. Oli helppoa ja hauskaa löytää omaan arkiruokailuun uusia tapoja, makuja ja perspektiivejä, kun siihen asennoitui oikein! Omat tavoitteet selkiytyivät matkan aikana ja ne ovat uusia tapoja ja arvoja, joiden olen asennoitunut olevan läsnä loppuiäksi. Valitsen luomua, vältän ainesosaluetteloita ja ostan ruokaa, joissa ei ole paketteja, lautaselleni valitsen mahdollisimman paljon värejä ja juon mahdollisimman paljon vettä. Näillä eväillä olen päässyt hyvinvoinnissani jo tosi pitkälle.

Koska matka tästä hetkestä loppuelämään on toivottavasti pitkä, en ole halunnut ottaa valmennusta kuntokuurina tai dieettinä, vaan juuri nimenomaan uusien, elämänmittaisten tapojen opetteluna. En kiellä itseltäni herkkuja, koska olen lukuisia kertoja nähnyt totaalikieltäytymisen olevan kivikkoinen ja loppujen lopuksi mihinkään johtamaton tie. En siis ole poistanut ruokavaliostani mitään, olen vain korvannut niitä huonoimpia hieman paremmilla, ja lisännyt siihen paljon hyvää. Ja täytyy sanoa, että ihan huomaamatta olin koko valmennuksen ajan lähes kokonaan herkuttelematta! Kun raivaa tietä kaikelle hyvälle, tulee huomaamattaan työnnettyä pois niitä huonoja. Koskee muuten niin ruokavaliota kuin kaikkea muutakin elämässä! 😉

No, nyt kun ruoka-asiat alkavat olla hyvällä mallilla, uuden valmennuksen tavoitteeni ovat enemmän sieltä fyysisestä päästä. Olen juuri aloittanut sairaanhoitajaopinnot ja kiinalaisen lääketieteen & akupunktion opinnot, jotka molemmat ovat suht vaativia koulutuksia ja opiskelutahti molemmissa on kova, ja lisäksi minulla on 1,5-vuotias pieni poika, jolle myöskin on tärkeää järjestää aikaa ja jakamatonta huomiota. Oma arkeni on siis tiukkatahtinen ja organisoitavaa riittää, mikäli haluaa selvitä kaikesta kunnialla… Mutta tiedättekö mitä? Näiden 28 eletyn vuoteni aikana olen oppinut, että elämässä löytyy aina aikaa niille asioille, joita pitää tärkeänä! Siispä tässä valmennuksessa ja toivottavasti koko loppuelämässäni asenteeni tulee olemaan tämä: tunnin treenille löytyy aina aikaa! Se, että aamunsa aloittaa aamulenkillä raikkaassa säässä ja terveellisellä aamiaisella tai tekee lihaskuntotreenin ja venyttelee koko kropan, antavat koko päivään aivan mieletöntä lisäenergiaa, onnen ja tyytyväisyyden tunnetta, ja niitä jos mitä tarvitaan tässä ihanassa, ainutlaatuisessa matkassamme, jota elämäksi kutsumme!

IMG_1619

Kuinka teillä on lähtenyt uusi valmennus käyntiin? Toivottavasti ihanasti ja olette tehneet paljon valintoja arjessanne, jotka tekevät teille hyvää ja vievät teitä oikeaan suuntaan tavoitteissanne <3 Muistakaahan, ettei kukaan pysty elämään täydellisesti, mutta jokainen meistä voi tehdä aina pieniä, vähän parempia valintoja arjessa.

Rakkaudella, Alisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *