Uusi maailmankuva aukeaa omaan itseensä tutustumalla

Uusia näkökulmia etsimässä ja löytämässä

Upeiden naisten tarinoista inspiroituneena, olen viime viikkoina pohtinut paljon myös omaa tarinaani ja omia näkökulmiani maailman menosta. Kerron sinulle nyt pienen palasen uusista näkökulmista ja muuttuneista ajatusmalleista, joita olen käynyt läpi viime vuosien aikana.

Olen aina halunnut valita monimutkaisemman tien, jotta voisin selvitä suuresta haasteesta voittajana. Peruskoulussa tuntiaktiivisuuteni kärsi suuresti ajatusmallistani: en halunnut vastata kysymyksiin, joihin tiesin vastauksen, koska mielestäni kysymys oli typerän helppo ja kaikki tietävät vastauksen. Vaikeaan kysymykseen oli myös kovin vaikea vastata.

Ajatusmallithan jäävät helposti elämään, jos niitä ei tiedosta. Opitut tarinat jäävät elämään. Jokin aika sitten tajusin toimineeni aikuisuudessani, ja vielä yrittäjänäkin tämän ajatuksen mukaan. Asiat ovat olleet joko liian yksinkertaisia jaettavaksi (jotka kaikki varmasti jo tietävät, jos minäkin tiedän) tai toisaalta niin haastavia, etten ole itsekään saanut vielä asiasta kokonaiskuvaa. Taas iso osa asioista, joita voisin jakaa ja helpottaa muita matkallaan, jää oman sensuurini alle. Olen seissyt oman työni tiellä ajatuksineni.

Olen opiskellut paljon ja monenlaista. Jotta varmasti tietäisin, ja voisin olla asiantuntija. Jotta kukaan ei pääsisi arvostelemaan, etten muka tiedä mistä puhun. Olen nähnyt ympärilläni paljon ihmisiä, joilla on aina vain se yksi totuus. Vaikka olen ollut aina sovittelija ja halunnut nähdä muiden näkökulmia, olen kuitenkin löytänyt itsestänikin tuon yhden totuuden puhujan. Olen yrittänyt opiskella itselleni vettäpitävän totuuden. Ja koska opittava ei koskaan lopu kesken, koin, että aina jotain puuttuu. En voi koskaan osata kaikkea. Olisin halunnut myös olla heti vähintään yhtä hyvä kuin alan parhaat, enkä mikään aloittelija.

Lasteni syntymän myötä stressaaminen ja suorittaminen pääsivät uudenlaisiin sfääreihin ja ymmärsin tarvitsevani tähän nyt jonkin ratkaisun. Käytännönläheisesti tietenkin.

Intuition herääminen

Minua ohjattiin kuitenkin erilaiseen suuntaan. Äänimaljarentoutuksiin, intuition lähteille. Yritin roikkua stressinhallinnallisessa näkökulmassa varsin pitkään. Edelleen toki uskon, että stressi on suurimpia tämän hetken ongelmia niin kehon kuin mielenkin epätasapainotiloissa ja sairauksissa, mutta olen oivaltanut, ettei se ole se, mistä minun kuuluu sellaisenaan ihmisille puhua.

Vaiheisiini käytännön tasolla pääset tutustumaan tarkemmin toukokuisesta postauksesta.

Tämän kirjoituksen tarkoituksena on nostaa esiin erityisesti tämä hetki, sen arvo ja tietoisen näkökulman asettaminen omaan elämään.

Aiemmat ajatusmallini ja läpi käymäni haasteet ovat tuoneet minut tähän. Jokainen kokemus on omalla tavallaan arvokas, mutta vanhoihin kaavoihin ja kokemuksiin on myös helppo jumittua. Ja silti, vaikka tietoisesti olen purkanut vanhaa – huomaan samaan aikaan eläväni vanhoissa asioissa kun koitan pyristellä niistä irti. Luin jokin aika sitten lauseen, että valoon pääsee vain astumalla pois varjosta.

Lause osui elämässäni juuri oikeaan hetkeen. Asioita on hyvä käydä läpi, jotta ymmärtää itseään, valintojaan ja reaktioitaan paremmin, mutta loputtomasti pimeässä pyöriminen ei enää vie eteenpäin. On tunnistettava kohta, jossa astua valoon ja uskaltaa tehdä se. Valita, että hyväksyy tämän hetken sellaisena kuin se on. Hyväksyä, että menneet ovat menneitä, ja minä itse, samoin kuin ihmiset ympärilläni ovat toimineet parhaalla osaamisellaan ja tiedollaan niissä tilanteissa. Kaikki ei aina mene niin kuin itse toivomme. Se ei tarkoita silti, että asiat menee väärin, vaan ainoastaan, että ne menivät eri tavalla kuin toivoimme tai odotimme. 

Tässä hetkessä

Nyt elämä on tässä. Olen päättänyt katsoa maailmaa uudesta näkökulmasta, ja tehdä asioita, jotka tukevat positiivista ja rakkaudellista uutta näkökulmaa.

Tässä hetkessä kyse on siitä, mitä haluan nyt tehdä, miten haluan elää tässä hetkessä. Millaisia päätöksiä haluan tehdä juuri nyt, keiden kanssa haluan tämän kaiken jakaa? Kyse on yhteydestä. Yhteydestä minuun itseeni, muihin ihmisiin ja maailmankaikkeuteen. Kyse on myös energiasta, jota olen, ja johon kaikki valintani joka hetki vaikuttavat. Kyse on ajatusmalleista ja uskomuksista, jotka ovat läsnä tässä hetkessä (voin valita haluanko kulkea niillä, jotka minulla jo on, vai haluanko rakentaa uusia). Kyse on joka hetken valinnoista. Mitä koen, mitä aistin ja kuinka maailmaa tulkitsen. Ihmisyys ja maailma ilmenevät meille ihmisille lopulta hyvin yksilöllisellä tavalla. Ei ole yhtä oikeaa vastausta.

Minä en tiedä kaikkea, eikä minun tarvitsekaan tietää. Oikeastaan kukaan meistä ei VOI tietää kaikkea. On vain uskallettava luottaa. Uskallettava olla avoin, oppia ja erehtyä. Avoimuus, rehellisyys ja aitous asettaa minut myös haavoittuvaiseksi, mutta se on osa kasvun polkua.

Suurin voimamme piilee lopulta asioissa, jota ponnekkaimmin koitamme välttää. Pelko haluaa pitää meidät turvassa, mutta sen maailma rajoittuu aiempiin kokemuksiin ja ajatuksiin. Se ei siis elä todellisesti tätä hetkeä, vaan mennyttä. Luota omaan arviointikykyysi. Kun vapautat pelkosi, saat rajattomat mahdollisuudet unelmien elämään.

Pelkojen kohtaamisen ja vapauttamisen myötä olen alkanut nähdä jälleen itseni. Sen aidon tyypin siellä kaiken rakennetun takana. Roolien ja suoritusten takana. Vastuun ottaminen omasta prosessista on ollut ajoittain minullekin pelottavaa. Ei järjellä ajateltuna, mutta tunnetasolla.

Tärkeimpiä tekijöitä matkalla kohti aitoa itseä on ollut jokapäiväiset mitä minulle kuuluu -pysähtymiset, intuition aktivoiminen äänimaljojen kautta ja toisaalta myös se, että uskalsin aloittaa pienellä askeleella. Minulle alkusysys oli se, että soin itselleni lempeitä hetkiä erilaisissa hoidoissa, joissa pääsin hyvin lempeällä tavalla kosketuksiin sisäisten asioideni kanssa. Niissä pystyin edelleen ”ulkoistamaan” osan prosessistani muille, kunnes olin riittävästi vahvistunut ottamaan itse täyden vastuun prosessistani. Avun pyytämisen haluan nähdä vahvuutena, en heikkoutena. Kukaan meistä ei ole yksin.

Uskalla luottaa ja ottaa apu vastaan.

Sisäinen työ on jokaisen henkilökohtainen prosessi

 Jokaisella on aina oman näköisensä polku kuljettavanaan. Sinnikkäänä ja jääräpäisenä olen minäkin pitkään yrittänyt kiertää ja ratkaista asioita muilla keinoin kuin itseni kautta.

Kuitenkin, kaikki se sisäinen työ, mitä on valmis tekemään, maksaa itsensä moninverroin takaisin. Nykyään en ole taisteluasemissa maailman kanssa, vaan rauhanomaisena tarkkailijana koitan luoda elämääni siihen suuntaan, jonka sydämessäni tiedän oikeaksi.

Yritän suhtautua oppimiseen enemmän elämän oppimisen kautta. Tekemällä ja kokemalla, kokeilemalla ja testaamalla. Olen päättänyt ajatella, että oppiminen on merkki tulevista saavutuksista. Se on hetki kohti uutta ja innostavaa. Haluan kehittyä ja oppia, jotta voin nauttia elämästäni enemmän ja jakaa sen myötä hyvää myös muille.

Itsensä kehittäminen ei tarkoita, että sinun pitäisi aina vain pystyä parempaan ja olla jotain muuta kuin olet, vaan päinvastoin – ajattelen, että se on enemmänkin sitä, että oppii olemaan itsensä kanssa sellaisena kuin on, toimia itselleen ja muille parhaalla, rakastavalla tavalla ja jakaa hyvää maailmaan. Oman itsensä tunteminen ja hyvinvointinsa vaaliminen on paras lahja, jonka voi jokainen meistä antaa itselleen ja läheisilleen. Tämä kaikki on niin tärkeää.

Siksi olen mukana hyvinvointikentällä. Haluan, että jokainen löytää nuo ihmeelliset voimat ja tavan nähdä maailmaa oman aidon itsensä ja rakastavien lasien kautta, hellittää peloista ja murheista ja nähdä oman arvonsa osana tätä kaikkea. Sinä olet tärkeä. Minä olen tärkeä. Me kaikki olemme tärkeitä. Meillä jokaisella on oma tehtävämme. Joko olet selvittänyt mikä sinun tehtäväsi on?

Elän muutosvaihetta. Vuosi 2021 on tähän asti ollut jotenkin aivan erityinen. Tunnen, että minua ohjataan jatkuvasti kohti intuition voimaa, sisäistä maailmaa ja siihen liittyviin asioihin. En haluaisi tuijottaa enää pelkästään käytännön asioita, vaikka nekin ovat tärkeitä. Mieleni yrittää vieläkin varmistella ja palauttaa minua varmojen faktojen pariin, jotta turvallinen maailma pysyisi kasassa. Kuitenkin, turvallisuudentunteeseen ja varmoihin faktoihin nojatessani myös riittämättömyys ja muut vanhat tutut tunnetilat kulkevat vaivatta mukana. En voi samaan aikaan luopua ja ylläpitää.

Oman sisäisen voiman löytäminen, itsensä rakastaminen ja ylipäätään todellisen aidon itsensä tunteminen ovat minusta elämän tärkeimpiä elementtejä. Haluan, että jokainen nainen ja äiti voi tuntea olevansa arvokas ja riittävä omana itsenään, ymmärtää oman voimansa. Juuri nyt meillä on mahdollisuus purkaa sukupolvien mittaisia perittyjä malleja ja rakentaa uutta ja puhdasta, arvostavaa ja rakastavaa maailmaa itsellemme ja lapsillemme.

Haluan sanoa sinulle:

  • Sinä saat olla oma itsesi.
  • Selvitä kiinnostuksen kohteesi ja intohimosi ja elä niitä joka päivä.
  • Opi miten reagoit ja miten ajattelet.
  • Tunne oma arvosi ja omat arvosi.
  • Anna itsellesi lupa luoda omaa unelmaasi todeksi.
  • Sinä olet kaikkein tärkein työkalusi.
  • Kaikki on jo sinussa.
  • Sinun kokemuksesi ja näkökulmasi tekee sinusta sinut.
  • Unelma itsestä löytyy sisimmästäsi.  
  • Ole rohkeasti ja aidosti sinä. 

Lämpöisin terveisin Unelma Itsestä -valmentajasi Jenna

 

 

Unelma Itsestä Shopissa ystävänpäivän kunniaksia kaikki kirjat ja korut -50% sunnuntaihin 14.2.2021 asti. <3 

Tilaa omasi täältä!  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *