Unelma on tavoite, jolla on aikataulu

Hey!

Kysyttäessä kuka olen, vastaisin simppelisti seuraavasti: olen Mea, 23-vuotias toisen vuoden liikunnanohjaaja-opiskelija Rovaniemeltä. Olen kuitenkin myös paljon muuta, mutta suurinta osaa itsestäni olen toki vielä etsimässä, ja tämä onkin yksi syy miksi lähdin tähän valmennukseen mukaan. Olen vielä nuori, ja elämässäni on meneillään käännekohta, jolloin aidosti haluan tavoitella unelmia ja oppia olemaan onnellinen, sekä nauttimaan maailman tarjoamista mahdollisuuksista, joita en ole aikaisemmin edes huomannut.

Olen tehnyt vastikään elämässäni suuriakin muutoksia, muutin 555 kilometrin päähän kotikaupungistani opiskelemaan unelmieni alaa. Pakkasin kaiken omistamani muuttolaatikoihin ja elämäni lastattiin isäpuoleni kaverilta lainattuun pakettiautoon, koirani asettelin kuljetusboksiinsa mukavasti ja näin maailmani oli valmiina vaihtamaan paikkaa. Vanhempien lähtiessä tyhjän pakettiauton kanssa kotia kohti saattoi muutama kyynel valahtaa poskeani pitkin. Olinhan uudessa paikassa, kaukana kotoa aivan yksin pienen chihuahuani kanssa, enkä tuntenut muutaman sadan kilometrin säteeltä yhtäkään ihmistä. Siitä päivästä lähtien olen ollut rohkea, ja uskaltanut tehdä (tätä muuttoa pienempiä) isoja valintoja elämässäni.

Toinen suuri muutos, jonka elämä on tuonut tullessaan on kilpaurheilu-”uran” lopettaminen muutama viikko sitten. Olen siis urheilija. Tai olin. 6-vuotiaasta pikkutytöstä asti liikunta ja kilpaileminen on kulkenut rinnallani, tuottaen onnistumisen tunteita, mutta myös niitä puhuttuja pettymyksiä. Onhan se ottanut paljon, mutta niin se on myös aina antanutkin. Lajeja olen kokeillut lähes päästä päähän, olen ollut jalkapalloilija koko elämäni, mutta siinä sivussa on mukana tullut mm. salibandy, cheerleading ja kävinpä pyörähtämässä myös liitokiekon (ultimate, se frisbee-peli. Ei, ei se koreihin heittely kuten usein luullaan, vaan eräänlainen juoksupeli, googlettakaa!) maajoukkueessa muutamissa maailman mestaruus-kisoissa. Lopettamisen syynä olikin juuri se, en saanut enää niitä samoja adrenaliini-kiksejä, joita aikaisemmin olin saanut. Joukkuepelit ja muiden sanelema treenaaminen ei ole enää minun juttuni. Ainakaan täysipäiväisenä harrastuksena.

Koulutusalani ansiosta olen hyvinkin tietoinen liikunnan ja ravinnon merkityksestä. Osaan tehdä ravinto- ja kuntosaliohjelmia ja olemme käyneet paljon tekniikoita läpi. Tämä ei siis ole itselleni uutta valmennuksen myötä. Osaan myös harjoitella määrätietoisesti, olenhan sitä tehnyt koko pienen ikäni, joten tämä ei tuota huolia tällä hetkellä. Rakastan urheilua ja liikuntaa, ja olen mielestäni parhaimmillani urheilusuorituksen aikana. Haluan ylittää itseni jokaisella kerralla, ja pyrin aina olemaan parempi kuin olin edellisenä päivänä, ja kilpailen vain itseäni vastaan. Motivaatio on nyt korkealla.

Unelma itsestä-valmennus on itselleni väline, jolla saavutan tavoitteeni. Pidän tätä neljä kuukautta kestävää valmennusta matkana, jonka päämäärä on paras versio itsestäni.

Tavoitteiksi määrittelen mm. seuraavat

  • itseni löytäminen henkisellä puolella, kuka minä olen ja mitä minä haluan
    henkisen tasapainon saavuttaminen
  • oppia rakastamaan itseäni juuri tällaisenä, aina ei tarvitse parannella jotain osa-aluetta ollakseni hyvä, ja tyytyväinen itseeni
  • liikunnan määrien kohtuullistaminen
  • haluan ymmärtää, ettei tarvitse tehdä 100% vauhdilla treenejä 24/7. Oppia nauttimaan myös rauhallisesta liikunnasta

Nämä tavoitteet ovat saavutettavissa, ne ovat realistisia ja mahdollisia. Minä pystyn siihen. Kaikki on mahdollista. Tästä tulee upea kevät, upeassa porukassa ja upealla fiiliksellä.

Valmennus tulee erittäin hyvään aikaan. Nyt on aika rauhoittua, keskittyä itseeni ja asettamaan minut, Mean, oman elämäni prioriteetiksi numero 1. On paras aika alkaa nauttimaan omasta elämästäni, tekemään vain hyviä valintoja, tiedostamaan heikkouteni ja kehittyä niissä. Tämä tulee vaatimaan työtä, hikeä ja kyyneliä. Minun täytyy muuttaa ajattelutapaani, oletuksia sekä maailmankuvaa merkittävästi.

Seuraava valmennus alkaa 8.1.2018.

One thought on “Unelma on tavoite, jolla on aikataulu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *