Unelma Itsestä – valmentajan kasvutarina

Olen lapsesta asti ollut sydämeltäni ihmisten auttaja, ystävien kuuntelija, lähipiirin kannattelija. Läheisten hyvinvointi on ollut aina se kaikkein tärkein elementti. Olen sovitellut, selvittänyt, kannustanut ja avustanut kädestä pitäen.

Olen aina ollut erityisen tietoinen muiden ihmisten energioista. Herkkä aistimaan, mitä toinen ihminen tarvitsee, ja ollut aina valmis auttamaan. Enpä vielä muutama vuosi sitten osannut aavistaa, kuinka paljon hyötyä näistä
ominaisuuksista tulisi olemaan työssäni hyvinvointivalmentajana!

Päädyin puoliksi vahingossa lukion jälkeen opiskelemaan hotelli- ja ravintola-alaa, ja valmistuin restonomiksi. Työskentelin jo opiskeluaikana monenlaisissa asiakaspalvelutehtävissä kaupan kassalta hotelliin ja golf-resortin caddiemasteriksi, ja olin hirmu ylpeä ehdottomasta asiakaspalveluasenteestani. Tekemisen ja multitaskaamisen vauhdilla ja innolla painelin eteenpäin vuosia, muutaman kerran kävin jopa uupumuksen partaalla asti. Aina kuitenkin keräsin itseni, ja porskutin eteenpäin. Elämän
suorittaminen sujui hyvin, kun pysyin vauhdissa.

Myöhemmin olen huomannut, että monet ovat työelämässä samanlaisessa kierteessä, juosten itseään näännyksiin. Useita heistä olenkin ilokseni päässyt auttamaan eteenpäin mm. aikataulujen ja arvojen tarkastelulla, sekä pysähtymisen ja itsetuntemustyöskentelyn kautta.    

Suorittamisen jälkeinen pysähdys

Oma suorittamisen kaavani murtui kun jäin äitiyslomalle esikoiseni kanssa. Jouduin kodin hiljaisuuteen, ja kaikki pysähtyi. Vauva oli hyvä nukkuja, ja viihtyi itsekseen. Olin yhtäkkiä kasvotusten itseni ja omien ajatusteni kanssa. Tutustuin mindfullnesiin ja aloin jälleen löytää palasia itsestäni, jotka olin haudannut kiireen ja muiden ihmisten palvelemisen alle. Edelleen yritin kuitenkin hallita tilannetta juoksemalla ajatuksilta – ja omalta itseltäni – piiloon. 

Vasta toinen lapsemme laittoi minut todelliseen tulikokeeseen. Sain kokea järjettömän väsymyksen ja todellisen neljän seinän sisään jäämisen merkityksen huonosti nukkuvan vauvan ja energisen taaperon kanssa. Väsymys ja täysi lapsille omistautuminen tuntui lopulta miltei mahdottomalta. Tarvitsin kipeästi tilaa omille ajatuksille ja rentoutumiselle.

Itsestä vastuun ottamisen taito

Pitkän taipaleen jälkeen ymmärsin, että kukaan muu ei voi jaksamistani parantaa. Kukaan ei minusta voi rakentaa kokonaista, vaan se työ on jokaisen tehtävä itse. Tein iltoihin aikaa itselleni, ja kävin rentoutumassa äänimaljarentoutuksissa kuukausittain. Opiskelin ravitsemustiedettä avoimessa yliopistossa sekä FLT:n perusteita Terveyden tukipilarit kursseilla. Ravinnon kautta löysin paljon syy-seuraus suhteita kehon ja mielen reaktioihin. Ymmärrykseni kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kasvoi.

 Äänimaljojen lempeä sointi sai kehoni ja mieleni rentoutumaan ja hellittämään hetkeksi. Aloin ohjata itsekin rentoutuksia äänimaljoilla ryhmille ja tekemään henkilökohtaisia hoitoja. Innostuin suuresti nähdessäni, miten hienoja hyötyjä rentoutuminen toi asiakkailleni. Joku sai katkaistua pitkäaikaisen unettomuutensa, toinen tunsi kehon jännitysten hävinneen. Jatkuva äänimaljojen soinnissa työskenteleminen auttoi myös minua itseäni kuromaan kiinni kadotettua yhteyttä itseeni.

Kokonaisvaltainen hyvinvointi vei mukanaan, ja kouluttauduin Health Coachiksi. Opin koulutuksen aikana itsestäni vähintään yhtä paljon kuin muiden valmentamisesta ja oivalsin löytäneeni oman tapani auttaa ihmisiä. Opiskelin tapojen muutoksen ammattilaiseksi, ja sain onnistumisia näillä työkaluilla sekä omassa elämässäni, että asiakkaillani. Valmentajana haluankin kannustaa sinua aloittamaan pysähtymisestä ja lisäämään omaa itsetuntemustasi. Vain tiedostamalla asioita voimme muuttaa asioita itsessämme ja ympärillämme.

Itsetuntemuksen ja uuden tietoisuuden myötä päivätyö suorittavassa ja kiireisessä ympäristössä ei enää tuntunut mahdolliselta. Päätin hypätä täysipäiväiseksi hyvinvointialan yrittäjäksi. Kokonaisvaltainen hyvinvointi ja elinikäinen oppiminen itsensäkehittämisen polulla ovat tulleet tärkeimmiksi elementeiksi omassa elämässäni.

 

Haasteiden kautta voittoon

Olen käynyt matkaani riittävästi eteenpäin nähdäkseni omat haasteeni ja oivallukseni. Tie on välillä tuntunut pitkältä ja kiviseltä! Kuitenkin voin katsoa ylpeänä taaksepäin ja todeta, että suuria ja ihmeellisiä asioita on tapahtunut, ja haaveita on toteutunut. Maailmankuvani on täysin muuttunut! Uskallan toteuttaa rohkeudella unelmia todeksi ja säätää suuntaa matkan varrella tarpeen mukaan. Olemme täällä oppimassa elämää. Tehdään se ilolla ja rakkaudesta käsin! Haluan auttaa myös sinua oivaltamaan oman elämäsi olennaiset kohdat, jotta sinun ei tarvitse käydä kaikkia asioita vaikeimman kautta läpi.

Nyt on aika rakentaa uutta, ilolla ja rakkaudella, omasta sisimmästäni käsin. Haasteita  ja uusia oppeja odottaa kulman takana, mutta nyt näen ne arvokkaana osana elämää. Elämään kuuluu kaikki – ylämäet ja alamäet, ilot ja surut. Elämme elämää tässä hetkessä. Tämän näkökulman ja olotilan haluan jakaa myös sinun kanssasi.

Valmentajana olen erittäin kiitollinen kulkemastani matkasta ja kaikista opeista, joiden kautta pystyn ymmärtämään asiakkaitani entistä syvemmin monipuolisemmin. Meidän ei tarvitse kulkea automaattiohjauksella elämää suorittaen, vaan meillä kaikilla on oikeus ja mahdollisuus alkaa elää oman näköistämme elämää. Useinkaan se ei tapahdu pelkällä tahdonvoimalla, vaan tarvitaan oikeanlaisia työkaluja, jotka auttavat oman polun löytämisessä. Jaan mielelläni kaiken osaamiseni kanssasi, auttaakseni sinua eteenpäin.

Haluan sydämestäni auttaa muita ihmisiä löytämään sen sisäisen palon ja motivaation etsiä oman polkunsa suurimpien unelmiensa äärelle. Uskon ja tiedän, että meissä jokaisessa on rajattomat mahdollisuudet elää todeksi juuri sellaista elämää kun haluamme. Voima löytyy sinusta! Tietoisuus- ja tunnetaidot ovat hyödyksi kenen tahansa elämässä ja työssä – opastan mielelläni sinuakin löytämään nämä taidot itsestäsi ja hyödyntämään niitä arjessasi. Valmentajana tehtäväni ei ole kuitenkaan koskaan antaa sinulle kasaa valmiita vastauksia, vaan yhdessä etsien, tutkien ja selvittäen autan sinua oivaltamaan juuri
sinulle oikeat ratkaisut.

Haluan auttaa sinuakin löytämään todellisen itsesi, vahvistamaan yhteyttä sisäisen äänesi kanssa ja tavoittelemaan niitä suurimpia unelmia! Haluan tukea, kannustaa ja tsempata, olla se tuki, jota tarvitset pysyvää muutosta kohti kulkiessasi. 

Sinä olet oman elämäsi toteuttaja ja valo! 

Lähde sinäkin kohti unelmiasi löytämällä täysi potentiaalisi Unelma Itsestä-valmennusten avulla!

 

Tällä hetkellä voit liittyä  Unelma Itsestä -verkkovalmennukseen , jonka saat käydä juuri sinulle sopivaan tahtiin.

Jos kaipaat vuorovaikutteista vierelläkulkijaa tässä hetkessä, varaa oma  alkukartoituksesi henkilökohtaiseen valmennukseen sähköpostilla info@unelmaitsesta.fi

 

Suurella sydämellä, 

 

Unelma Itsestä -valmentaja Jenna

 

Äänimaljat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *