TUNNETYÖSKENTELYLLÄ VAHVAAN ITSETUNTEMUKSEEN

Lauran unelma

” Matka itseeni alkoi toisen lapseni synnyttyä ollessani 27-vuotias. Jo ensimmäisen lapseni syntymä avarsi minua. En ehkä ollutkaan sellainen, miksi kaikki minut ajattelivat tai millaiseksi itse itseni ajattelin.

Toisen lapseni synnyttyä sain raivokohtauksia, jotka eivät tuntuneet minulta itseltäni. Saatoin riidellä puolisoni kanssa ja räjähtää, vaikka asia oli mitätön. Lyyhistyin muutamia kertoja lattialle ihmetellen mikä minua vaivaa.

Lähdin pohtimaan mistä on kyse ja tutustuin tunnevyöhyketerapiaan. Halusin aloittaa opinnot itseni vuoksi, mutta tämä koulutus olisi oiva lisä myös tarjoamiini palveluihin. Personal trainerina työskennellessäni huomasin jo, kuinka ihmiset kaipasivat tulla nähdyksi ja kuulluksi. Ihmiset yrittivät poistaa pahaa oloa kuntoilulla, kun eivät ymmärtäneet mistä paha olo kumpuaa. En itsekään osannut pysähtyä, olla läsnä tässä hetkessä. 

Identiteetin vahvistamista tunnevyöhyketerapian avulla

Varsinainen oman identiteetin etsiminen alkoi tunnevyöhyketerapiakoulussa, kun olin 28-vuotias. Ymmärsin, että tunteitani oli aikoinaan tukahdutettu. Ei ollut kiltin tytön tapaista itkeä, tehdä ääntä itsestä, olla räiskyvä, raivostua.

Pikkuhiljaa aikuisiällä, varsinkin äidiksi tulon jälkeen tunteet tupsahtelivat väkisin esiin. Sisältä kumpuava raivo oli vaan suunnattu väärälle ihmiselle. Puoliso oli minulle se lähin ja luotettavin kohde, kunnes ymmärsin lähteä etsimään aitoa minuutta.

Kohtasin matkalla omaa arvottomuutta, mutta myös isäni ja äitini arvottomuutta. Se on ollut kipeää. Olen aina halunnut tulla hyväksytyksi – kukapa ei. Olen elänyt muita varten unohtaen omat tarpeeni ja jo varhain ollut vastuussa muista. Olen elänyt tietyssä muotissa, kunnes aloin vetää omat rajani.

Mietin, mitä itse halusin, kohtasin menneitä ja nykyisiä tunteita ja harjoittelin läsnäoloa. Nykyään olen harjoitellut kontrollista päästämistä, vastuun heittämistä muille. Koen, että tunnevyöhyketerapia on ollut minulle huippu hoito. Elämänkaaren ja tunteiden käsittelyn lisäksi hoito sisältää kehollisen hoidon. 

Matka omaan itseen ja naiseuteen

Kaiken tämän lisäksi olen ymmärtänyt, että aiemmin en ymmärtänyt tarpeitani myöskään naisena. Olen aikuisiällä tutustunut itseeni naisena, joka ei ole objekti. Seksuaalisuus on ollut mielenkiintoinen kenttä, jota työstän edelleen: miten olla miellyttämättä toista, mistä minä pidän, kuinka paljon tarvitsen kosketusta, miksi niin paljon.

On ollut tärkeää myöskin oppia olla asettamatta odotuksia toiselle. Eihän kukaan voi lukea ajatuksiani. Yhdessä asioista puhuminen on todella tärkeää.

Oman matkani lisäksi on ollut mahtavaa, kuinka puolisokin on lähtenyt omalle matkalle ja kuinka kaikki tämä tuo meitä lähemmäs toisiamme. Puoliso onkin ollut suurin voimavarani lasten lisäksi.

Jos mietit haluatko lähteä tuntemattomalle itsetuntemuksen matkalle, niin voit ajatella tekeväsi myös lapsillesi palveluksen. Lapset ottavat meistä mallia koko ajan ja taukoamatta. Heille kannattaa selittää asioita, jotta he eivät ajattele esimerkiksi olevansa syyllisiä äidin itkuun ja suruun. 

Unelmien elämä on juuri nyt

Haluaisin ajatella, että olen unelmani juuri nyt. Olen läsnä itselleni, teen asioita hyvinvointini eteen, olen terveen itsekäs, hyväksyn itseni. Toki aina on työstettävää, koskaan emme ole valmiita. Olen kiitollinen kehostani, se on saattanut kaksi Ihanaa lasta maailmaan ja se on kantanut minut tähän asti.

Olen onnellinen tässä ja nyt. Kaikki mitä tulee on vain plussaa

Teen unelmatyötäni ihanien ihmisten kanssa, minulla on perhe, joka on terve, saan nauttia elämästä mieheni kanssa, joka omaa samat elämän arvot kuin minä ja minulla on ystäviä, jotka ovat lähellä vaikka ovat kaukana.” 

Tekstin kirjoittaja, Laura, on kahden lapsen äiti, vaimo ja yrittäjä.

Lauran yritys Feeling Me tarjoaa tunnevyöhyketerapiaa, vyöhyketerapiaa sekä personal trainingia Raisiossa, Hyvinvointikeskus Extensiassa. 

 

 

 

 

Unelma Itsestä jakaa kanssanne 12 viikon aikana kahdentoista tavallisen, ihanan ja inspiroivan naisen Unelma Itsestä -tarinan. Tämä on tarinoista toinen. Ensimmäisen tarinan pääset lukemaan tästä.

Meistä jokaisella on omat unelmamme, tavoitteemme ja päämäärämme elämässä. Siitä huolimaata saatamme löytää itsemme tahtomattamme jatkuvasta vertailun ja kilpailun kehästä. 

Unelma Itsestä haluaa kannustaa jokaista naista luomaan ja saavuttamaan omat oman näköiset unelmansa. Haluamme nähdä naisten voimaantuvan myös yhdessä, yhdistävän voimansa ja tukevan toisiaan – yhdessä olemme pysäyttämättömiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *