Tietoisesti vastuullinen – voima on sinussa

Kuka on vastuussa? 


Olin vastuunkantaja. Kannoin aina vastuuta ja huolta muiden ihmisten asioista ja heidän tarpeistaan. Vaan en omistani.


Matkan varrella olen oppinut, että vastuuta omasta elämästään, valinnoista tai tunteista ei voi ulkoistaa muille. Ainakaan jos tavoitteena on voida hyvin ja elää kevyempää, oman näköistä, unelmien täyteistä elämää.


Oman itsensä kohtaaminen, rakastaminen ja hyväksyminen, ja niistä käsin toimiminen ei olekaan niin itsestään selvää kuin voisi kuvitella.  


Todellisen vastuun ottaminen vaatii tietoisuutta itsestä, ja toimintamalliensa tiedostamista.
Vastuun ottaminen vaatii omien rajojensa tunnistamista.
On oltava tietoinen mikä itselle on ok ja mikä ei. Ei voi olla muiden vietävänä tai toisaalta myöskään viedä muita mukanaan. On osattava tunnistaa omat ja muiden rajat. Jos en tunne omia rajojani, voinko todella kunnioittaa muiden rajoja?


Sosiaalisessa mediassa on jo vuosia törmännyt ilmiöön, jossa ihminen ei enää ajattele itse. Ei luota omaan arviointikykyynsä ja kysyy muiden mielipidettä vaikkapa siihen, että voinko avata maitopurkin siltä reunalta jossa ei ole ”avaa tästä” merkintöjä. 


Kysymyksissä ei sinänsä ole vikaa, ja onhan toki hieno asia, että on foorumi, jossa asioita voi avoimesti pohtia.
Kuitenkin se on johtanut osaltaan siihen, että osa ihmisistä ei ehdi miettimään mitä asiasta itse ajattelee tai kuinka tämän voisi ratkaista, ennen kuin ollaan jo kysymässä muilta ratkaisua. Muiden mielipiteille annetaan enemmän arvoa kuin omille. Olemme niin tottuneita ulkoapäin tapahtuvaan ohjaukseen – aina on joku joka tietää paremmin. Ja toisaalta, jos emme tunne omia rajojamme, joku varmasti mielellään kertoo meille, kuinka tulisi toimia.


Emme uskalla katsoa sisäänpäin etsiäksemme vastauksia, vaan haemme niitä ulkoapäin. 

Mutta kuka voisi tietää elämästäni paremmin kuin minä itse?

Valitse oma polkusi.

Jokainen ajatus ja valinta on tärkeä


Uskallan väittää, että jokainen meistä on fiksumpi kuin usein ymmärtääkään. Vastaukset löytyvät sinusta itsestäsi.

 

Jos pysähdymme hetkeksi, ja tosiaan pysähdymme asiamme äärelle, todennäköisesti keksimme myös ratkaisun. Aina on olemassa vaihtoehtoja, erilaisia ratkaisuja tilanteeseen. Myös passiivisuus on ratkaisu. Meillä on aina mahdollisuus valita kuinka haluamme asiaa katsoa ja miten sen ratkaista.

 

Vastuun ottaminen voi olla kuitenkin pelottavaa. Varsinkin tässä maailmantilanteessa kun kukaan ei tunnu tietävän varmuudella juuri mitään. Voi olla helpompi katsoa niihin ”jotka tietävät”. Kuitenkin meidän jokaisen itsemme kannalta kannattaa katsoa pintaa syvemmälle. Ovatko ulkoapäin määritellyt totuudet linjassa oman maailmankuvani kanssa?

Olemme vieraantuneet omasta ajattelustamme. Emme halua katsoa, mitä tunteita omat päätöksemme meissä herättävät. Miltä tämä kaikki minusta tuntuu? Pyrimme jatkuvalla tahdilla ulkoistamaan kaiken itsestämme. Vaikka tuntuu pahalta.
”Tämä ei ole minun päätettävissäni.”
”Tämä ei ole mielipidekysymys.”
”Minun näkemykselläni ei ole merkitystä tässä kokonaisuudessa”.
Näistä ajatuksista viimeinen on ajanut maailmamme kaikkeen siihen hulluuteen, missä elämme.
Yksittäisten ihmisten hyvistä valinnoista kasvaa aikamoinen positiivisuuden aalto. Meistä jokaisella siis on väliä ja merkitystä.

Haluan, että löydät sen merkityksen itsestäsi. Ja tiedätkö mitä? Sinun valinnoillasi on väliä. Sillä on merkitystä ja ensisijaisesti Sinulle! Sen lisäksi sillä on merkitystä ihmisille ympärilläsi. Sillä on merkitystä ympäristölle. Sillä on merkitystä kokonaisuuden kannalta.

Pysähdy. Hengitä. Ota yhteys. Luota.

Suurin voima on sisälläsi

Uskalla katsoa sisäänpäin. Uskalla tuntea ne tunteet, jotka olet pinnan alle piilottanut. Uskalla kohdata pelkosi ja luoda oma totuutesi. Uskalla toimia sen mukaan, jonka tunnet sisimmässäsi oikeaksi. Se tieto on meistä jokaisessa, kun vain pysähdymme ja kohtaamme itsemme.

Älä luota sokeasti muiden mielipiteisiin. Muilla on käytössään samat resurssit kuin sinullakin. Niistä arvokkain on sydämessäsi. Uskalla luottaa intuitioon ja rakkauteen. Vastuu omasta elämästämme on meillä itsellämme. Oman terveytemme ja hyvinvointimme hyväksi (tai haitaksi) tekemiemme ratkaisujen vastuu on meillä itsellämme.

Jos toimit jatkuvasti sisäistä tunnettasi vastaan, teet itsellesi ymmärtämättäsi suurta vahinkoa. Sisäinen eheyden kokemus on todella tärkeässä roolissa kaikessa kokemassamme. Eheyden kokemuksen kautta voit löytää turvallisuuden tunteen, joka taas auttaa sinua luottamaan omaan sisäiseen ääneesi, omaan totuuteesi. Tämän kautta askeleesi kohti unelmien elämää käy aika paljon yksinkertaisemmaksi.

 

Pysähtyminen vie voimasi lähteille

 

Jos et ole varma jostain, niin pysähdy. Laskeudu tähän hetkeen ja kuuntele mitä kehosi sinulle kertoo. Järki ja automaattiseksi hiotut opitut käytösmallit eivät ole ratkaisusi, vaan nimenomaan tietoinen läsnäolo ja sisäinen viisautesi. Intuitiosi ääni. Kehossasi tunnet kyllä mikä on oikein, kun annat sille mahdollisuuden. Jos kehon kuuntelu ei ole sinulle tuttua, sen viestien ymmärtäminen voi viedä hetken, mutta harjoituksen voit aloittaa saman tien.

Ollaan läsnä itsellemme. Ollaan läsnä toisillemme.
Ei sokeasti muiden totuuteen luottamalla vaan omaan sisäiseen viisauteen tukeutumalla.


Ajattele itse. Luota itseesi.
Verkostoidu ihmisten kanssa, jotka luottavat omaan ajattelukykyynsä, omaan sisäiseen viisauteensa. Yhdessä olemme aina enemmän. Yksilöinä, mutta yhdessä.

 

Jokainen meistä on erilainen, ja standardin mukaisia vastauksia on mahdoton antaa kovin monessa asiassa.
Mikä on minulle täydellinen ratkaisu, ei välttämättä ole sitä sinulle.


Luota omaan viisauteesi. Sinä osaat. Sinä tiedät. Se kaikki on jo sinussa.

 Lämmöllä, Jenna

Jos kaipaat pohdinta-apua asioiden jäsentämiseen, varmuuden ja sisäisen voimasi löytämiseen itsestäsi tai sinulle parhaan polun valitsemiseen, varaa itsellesi aika maksuttomaan starttipuheluun Jennan tai Marian kanssa info@unelmaitsesta.fi

Meille kaiken lähtökohtana on läsnäolo ja sinun polkusi tukeminen. Ota rohkeasti yhteyttä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *