Tieni kanssakulkijaksi

Riikan tarina

Toisaalta tuntuu että olen aivan alussa, ja toisaalta tunnen hyvin syvällä että olen taittanut tätä matkaa jo monta elämää.

Olen oppinut kuuntelemaan sydäntäni ja löytänyt kanssakulkijan ja doulan polulle. Ehdottomasti suurin käännekohta oli oman lapsen syntymä, ja oma syntymä äidiksi. Kun opinnot ja työt jäivät tauolle, oli yhtäkkiä aika paljon tilaa pysähtyä ja hiljentyä itsensä äärelle.

Aloin kyseenalaistaa elämän varrella tehtyjä valintoja, opintoja ja sitä mihin olin pyrkimässä. Tunnistin ulkopuolelta tulleen paineen jonka alla olin sätkinyt eteenpäin. Oli vaikeaa myöntää että, opinnot ja työ, olivat kumpikin ottanut enemmän kuin antoi. Olin vain koittanut suorittaa elämää niin kuin jonkun tietyn yhteisen kaavan mukaan.

Kasvua äitiyteen ja omaan itseen

Otin kiitollisena vastaan tauon tuosta kaikesta. Sain keskittyä ihmettelemään uutta elämää, meidän lapsessamme ja itsessäni. Nyt ei ollut kiire mihinkään, ei tarvinnut suorittaa mitään.

Koin vauva-ajan nimenomaan pysähtymisenä, tuntui että koko muu maailma hidastui ja haaleni taka-alalle. Oli vain vastasyntynyt äiti ja vauva, tutustumassa itseensä, toisiinsa ja uuteen todellisuuteen. Olin luonut peilin joka paljasti minusta itselleni aivan kaiken. Oli aika tutustua omaan itseen, ja kuunnella mitä sisältäni kumpusi.

Vuoden jälkeen aloin aktiivisemmin pohtia sitä, millaisia muutoksia vaatisi se, että voisin olla onnellinen myös äitiyden ulkopuolella. Minulle oli selvää että en halua palata vanhaan työhön, en pystyisi motivoitumaan työstä joka ei tunnu merkitykselliseltä, vaikka se tarkoittaisi suurempia tai säännöllisiä tuloja.

Olin palannut synnytykseen päivittäin vauvavuoden aikana. Olin kerta toisensa jälkeen pakahtua siihen voimaan jonka olin itsestäni löytänyt. Miten mullistava ja ihmeellinen kokemus, ja kuinka hauras samalla. Sydämeni pamppaili joka kerta kovemmin kun mieleeni nousi ajatus siitä, olisiko minun paikkani olla kanssakulkijana kohti tuota hetkeä, suojelijana ja todistajana tuolle hetkelle?

Kiitän itseäni päätöksestä lähteä opiskelemaan doulaksi. Kiitän siitä että uskalsin lähteä yrittäjäksi ja saan tehdä työtä joka ei useimmiten edes tunnu työltä. Saan kulkea erilaisten perheiden mukana kohti syntymän ihmettä. Saan valaista ja todistaa synnyttäjän omaa voimaa.

Voimani, herkkyys

Koko elämäni olin kuullut kuinka olen niin herkkä, useimmiten negatiivisessa sävyssä. Aloin itsekin uskoa siihen että olen jotenkin vääränlainen. Voimaannuttavaa ja rohkeutta lisäävää on matkan varrella ollut erityisesti itsensä äärelle hiljentyminen yhdessä muiden kanssa. Piirityöskentely on antanut valtavia oivalluksia itsestä ja maailmasta. Olen upein minä, ei ole tarkoitus olla mitään muuta, kukaan muu. Ainoastaan paras versio itsestäni.

Nyt tiedän että voin olla ylpeä herkkyydestäni, se olkoon supervoimani. Saan kuulla lausumattomia sanoja ja aistia tukahdutettuja tunteita, voin lempeydellä ohjata ne pinnalle.

Haluan nähdä ja tuntea kaiken kauniin ja hyvän matkan varrelta.
Haluan entistä vahvemmin muistaa itseni, pitää itsestäni huolta kaikissa elämän käänteissä.
Haluan muistaa tuntea puhdasta rakkautta ja hyväksyntää myös itseäni kohtaan, muistaa sen että en voi jakaa vajaasta kupista.

Unelma itsestä on minulle juuri se, olla minä, sellaisena kuin olen.

Olla aidosti yhteydessä itseeni ja ympäröivään maailmaan, hyväksyä se että kaikki on liikkeessä ja jatkuvassa muutoksessa.
Ei ole tarkoituskaan saavuttaa jotain tiettyä ja jämähtää siihen, elämä ei toimi niin. Voin mennä luottavaisena siihen suuntaan joka sydämessä kutsuu, ei tarvitse olla täysin valmista suunnitelmaa.
Ei tarvitse tietää kuinka käy. Mieleni ja sydämeni on tyyni kun saan kulkea aidosti oman näköistä polkuani.

Tekstin kirjoittaja, Riikka, on luonnon lapsi ja pienen tytön äiti. 
Riikka toimii doulana ja tekee lempeitä raskausajan hoitoja Turussa. 
Voit tutustua yritykseen ja palveluihin osoitteessa www.riikkamaria.fi.
Fb @doulariikkamaria & IG @doula.riikkamaria 

Unelma Itsestä jakaa kanssanne 12 viikon aikana kahdentoista tavallisen, ihanan ja inspiroivan naisen Unelma Itsestä -tarinan. Tämä on tarinoista kuudes. Aiempiin tarinoihin pääset tästä.

Meistä jokaisella on omat unelmamme, tavoitteemme ja päämäärämme elämässä. Siitä huolimatta saatamme löytää itsemme tahtomattamme jatkuvasta vertailun ja kilpailun kehästä. 

Unelma Itsestä haluaa kannustaa jokaista naista luomaan ja saavuttamaan omat oman näköiset unelmansa. Haluamme nähdä naisten voimaantuvan myös yhdessä, yhdistävän voimansa ja tukevan toisiaan – yhdessä olemme pysäyttämättömiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *