Smoothiella unelmat toteen!

Tässä artikkelissa inspiraatiota ja vinkkejä ravita itseä luovasti sekä hyvin smoothieiden avulla. Ollessamme iskussa elämä tuntuu hyvältä, selkeältä ja luomme unelmiamme todeksi. Artikkelin lopusta löydät ohjeet osallistua kilpailuun jossa voit voittaa paikkasi seuraavassa alkavassa valmennuksessa ja tehdä unelmista entistä todellisempaa.

Mitä löytyy maailman parhaasta smoothiesta?
Kuvittele nautinto suussasi joka saa sinut hymyilemään. Kuvittele tasapainoinen olo kehossasi ja sen tuoma positiivinen sisäinen puhe itsellesi. Maailman parhaasta smoothiesta löytyy raaka-aineet jotka sinun on helppo hankkia, joista juuri nyt pidät sekä joiden tiedät olevan hyväksi sinulle.

Kaikki eivät koe tarvetta panostaa smoothiessa makuun vaan ennemminkin saada tarvittavat ravinteet blenderissä sekaisin. Henkilökohtaisesti rakastan tehdä elämästä nautintoa ja panostan makuun sekä koostumukseen. Ensimmäisenä kasaan yhteen raaka-aineet jotka ovat keholle hyväksi ja sen jälkeen panostan maustamiseen sekä raaka-aineiden yhteensovittamiseen. Näin lopputulos maistuu sekä tuntuu hyvältä. Paras lahja kokemukseen hyvän ravinnon jälkeen on tasapainoinen tunne kehossa, mielessä sekä tunteessa.

Yksinkertainen perusohje hyvän smoothien koostumukseen:

100g marjoja (kuituja)
1 hedelmä (hiilihydraattia)
1 annos proteiinijauhetta (kananmuna tai rahkaa) (proteiinia)
1 rkl kookosöljyä tai puolikas avocado (rasvaa)
2 dl vettä (neste)

Puhtaassa luonnollisessa muodossaan käytettynä yllä olevat raaka-aineohjeistukset sisältävät paljon vitamiineja, antioksidantteja ym. hienojakeisia ravinteita. Nämä viisi askelta ovat pohja toimivalle sekä yksinkertaiselle smoothielle. Kokeile erilaisia marjoja ja hedelmiä. Voit käyttää kasviperäistä tai eläinperäistä proteiinia. Henkilökohtaisesti käytän kasviperäisiä proteiinijauheita ja rakastan vaniljalla valmiiksi maustettua ratkaisua (maku sopii yleensä kaikkiin smoothieisiin). Mausta oman maun mukaan smoothieita suolaisemmaksi tai makeammaksi. Makeutukseen suositeltavaa käyttää hunajaa tai luonnollista steviaa. Tällä perusohjeella voit tehdä yhdellä kertaa usemman smoothien. Valmista kerran nauti useamman kerran. Smoothiet voi esimerkiksi tehdä purkkeihin valmiiksi illalla tulevan päivän aamupalaa sekä välipalaa silmällä pitäen.

Kuka muu tykkää lusikoida smoothien?

Pehmeä marjasmoothie:

100 g mustkoita
1 banaani
puolikas avocado
1 annos vaniljanmakuista proteiinijauhetta
ripaus suolaa
tilkka sitruunan mehua
ripaus kanelia
2 dl vettä

Energisöivä vihersmoothie:

puolikas nippu salaattia
omena
1 varsi varsiselleria
1 annos proteiinijauhetta
1 tl hunajaa
ripaus suolaa
1tl kokoosöljyä
kourallinen cashew-pähkinöitä
2 dl vettä
Luovuutta keittiöön!

Smoothie on monestakin syystä helppo ratkaisu keittiössä. Mikäli makunystyröillesi sopii nauttia samaa reseptiä päivittäin, pääset smoothieden avulla helpolla ja vapautat energiaasi elämässäsi kaikkiin muihin luoviin asioihin joissa saat jakaa sinun lahjasi.

Mikäli tahdot oppia uutta raaka-aineista ja käyttää luovuuttasi keittiössä on smoothieiden valmistus loistava keino opetella uutta. Jos smoothieiden tekeminen on sinulle uutta ja opettelet tällä hetkellä lisää siitä miten ravita itseä hyvin, seuraavassa ideoita mitä voit käyttää erilaisina raaka-aineina:

Marjat:
Mielikuvitus on rajana! Marjojen kanssa on vaikea mennä vikaan joten kokeile kaikkea sesongin mukaisesti. Talvella mustikka, mustaviinimarja, puolukka sekä tyrni ovat ravinnepommeja!

Hedelmät:
Helpoimmat hedelmät smoothieissa ovat banaani, omena, päärynä, appelsiini, avocado sekä taateli. Näiden kanssa onnistuu helposti. Kokeile sesongin mukaan kaikkea mikä iskee silmääsi kun seikkailet markettien värikkäillä hedelmähyllyillä.

Kasvikset:
Salaatti, kesällä villiyrtit, selleri ja mm. porkkana toimivat smoothiessa hyvin. Kokeile kuitenkin rohkeasti erilaisa kasviksia. Jättämällä marjat sekä hedelmät pois ja lisäämällä blenderiin kasviksia kuten bataatti, sipuli, fenkoli saat luotua kasviskeiton jonka voit lämmittää liedellä ja nauttia hyvällä mielellä.

Proteiini:
Proteiinin lähteenä voit helppona ratkaisuna käyttää proteiinijauhetta. Riisiproteiini tai erilaiset kasvisproteiinisekoitukset ovat omia suosikkejani. Eläinperäisiä tuotteita käyttäessäsi helppoja smoothien vahvistajia ovat heraproteiini, rahka tai raaka kananmuna.

Rasvat:
Hyviä rasvoja smoothieseen ovat mm. kookosöljy tai avocado. Mikäli käytät eläinperäisiä raaka-aineita voit myös kokeilla laittaa palan luomuvoita ja tehdä smoohiesta kermaisen hyvää.

Mausteet:
Taivas on rajana! Monet mausteet sekä yrtit tuovat keholle maun lisäksi hienovaraisia ravinteita joilla on hyviä lääkinnällisiä vaikuuksia. Mm. inkivääri, hunaja sekä chili antavat flunssalle kyytiä. Kaneli sekä mustapippuri säätelevät verensokeria nauttiessasi makeutettua smoothieta. Kurkuma alentaa tulehdustilaa. Edellä mainutut ovat omia suoksikkejani smoothien mautamisessa. Rakastan myös laittaa joukkoon minttutippoja. Minttu aukaisee hengitysteitä. Smoothieseen kannattaa aina lisätä ripaus laadukasta suolaa.

Makeutus:
Makeutuksessa kannattaa suosia lähellä tuotettua hunajaa tai luonnollista steviaa. Makeutus ei ole välttämätöntä, sillä monet hedelmät tuovat itsessään jo paljon makeutta. Henkilökohtaisesti pidän enemmän smoothiesta joka ei ole niin makea ja jätän välillä myös hedelmät pois ja panostan enemmän kasviksiin.

Neste:
Vesi on aina helppo ratkaisu. Kokeile myös käyttää smoothien pohjana teetä, kookosvettä, kookosmaitoa tai tuorepuristettua makeuttamatonta mehua.

Anna inspiraation viedä sinut mukanaan ja harjoittele elämään heitäytymistä myös smoothieden valmistuksen kautta. 🙂

Smoothie + kaurapuuro = oma klassikko suosikki. Joskus tykkään blendata valmistetun puuron suoraan smoothien joukkoon.

Onko sinulle käynyt koskaan näin?

…klassinen smoothiemoka, kun kansi blenderistä jää asettamatta paikalleen.

(Kuva poimittu valmentaja Aku Jaakkolan Instagramista. Aku tulee myös tutuksi Online valmennusten treenivideoissa.)

Muistetaan keittiössä, itsemme kanssa ja elämässä yleensäkin: Ollaan rakastavasti läsnä sille mitä on, pidetään näkökulma ratkaisukeskeisenä ja ei oteta elämää liian vakavasti.

Voita paikkasi seuravaan Unelma Itsestä -valmennuksessa!

Katso lisää inspiraatiota resepteihin ja tägää oma smoothiekuvasi # SMOOTHEINKESÄ sekä # UNELMAITSESTÄ

Kilpailun säännöt:

Julkaise ”smoothie -kuva” Instagram -tililläsi kesäkuunloppuun 30.6. mennessä. Kuvassa tulee olla smoothieta jossain muodossa: lasissa, poskilla, blenderissä, raaka-aineina jne… Kerro kuvatekstissä mitä löytyy sinun kesän smoothiesta (+ ihan mitä vain muuta tahdot). Voit voittaa kuvallasi paikan kesän jälkeen alkavassa Unelma Itsestä Online -valmennuksessa. Osallistua voit niin monella kuvalla kuin tahdot. Käytä kuvassasi #hashtag: #UNELMAITSESTÄ sekä #SMOOTHEINKESÄ.
Kaikkien kilpailuun osallistuvien naisten kesken arvomme paikan valmennukseen.

Iloa,

Tuuli Kaunisluonto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *