Kuukupin käyttöohje

Kuukautiskupin käyttö

Aseta kuppi sisään, jätä se paikalleen jopa 12 tunniksi, tyhjennä ja toista!

Pese

Pese kätesi ja kuppisi hyvin miedolla, luonnollisella hajustamattomalla pesunesteellä ja vedellä.

Kupin asetus

Rentoudu. Kupin voi asettaa paikalleen istuen, seisten tai kyykyssä. Leveä haara-asento ja rentoutuminen helpottavat kupin asettamista.

Taita kuppi ensin litteäksi ja vielä kaksinkerroin, jolloin kuppi on pieni ja helppo asettaa.

Aseta

Pidä kuppi taitettuna ja vie se reunus edellä kokonaan emättimeen. Huomio, että kuppi on auennut kunnolla kokeilemalla sormella kupin pohjaa, sen pitäisi tuntua pyöreältä. Kupin voi asettaa ennakkoon sinä päivänä kun kuukautisesi ovat alkamassa.

Käytä+opi

Kuukuppi tyhjennetään noin 2–4 kertaa vuorokaudessa. Voit pitää kuppia jopa 12 tuntia kerrallaan, myös öisin. Kupin mittaviivat auttavat sinua seuraamaan vuotomäärääsi ja opit rytmisi nopeasti.

Poista+tyhjennä

Pese kädet ja rentouta lihaksesi. Tartu kupin alaosasta peukalolla ja etusormella ja paina pohjasta, jotta alipaine poistuu. Hivuta kuppi varovasti ulos samalla vetäen alaspäin. Älä vedä kuppia pelkästä antennista. Kaada kupin sisältö viemäriin. Huuhtele ja käytä uudelleen.

Pese+hoida

Puhdista kuppi tyhjennyksen yhteydessä. Huuhtele kuppi ensin kylmällä vedellä, jotta värit tai hajut eivät tartu siihen. Pese sitten lämpimällä vedellä ja miedolla luonnollisella pesunesteellä. Kuukautisten jälkeen desinfioi kuppi keittämällä sitä 5-10 minuuttia vedessä.