Puhdas ja laadukas ravinto muuttaa elämääni

Ravitsevaa päivää sinulle!

Omaan monimuotoisen historian ravinnolla parantamisen parissa ja tahdon nyt jakaa kanssasi omakohtaisia kokemuksiani ja oivalluksiani ravinnon vaikutuksista meihin.

Ensimmäiset kokemukset ravinnon tietoisesta todellisesta merkityksestä kokonaisvaltaisesti minuun uloittuvat vuosien päähän. Olin keskivaikeasti masentunut ja energia tasoni oli hyvin matala. Mielenmaisemani oli hyvin harmaa päivittäin. Heräsin tuolloin todellisuuteen, että minun olisi syytä ruveta auttaamaan itseäni kaikin voimin, jotta voisin taas tuntea itseni energiseksi ja onnelliseksi. Törmäsin artikkeliin, jossa kerrottiin aivojen ja suoliston yhteydestä toisiinsa sekä ravinnon merkityksestä masennuksen ja yleisen väsymyksen hoidossa. Löytämä artikkeli oli käänteen tekevä minulle ja se antoi toivoa sekä intoa siihen, että voisin tukea ja auttaa paranemistani ravinnolla. Lähdin hakemaan tietoa ravinnosta, joka tukisi vireystilaani ja auttaisi minua pääsemään takaisin kirkkaisiin mielenmaisemiin.

Ryhdyin tutustumaan erilaisiin erikoisruokavaliohin ja tutkimaan omakohtaisesti mitkä ruoka-aineet väsyttivät minua entisestään ja mitkä taas auttoivat saamaan hyvää energiaa ja kirkasta mieltä. Aloin välttelemään nopeita hiilihydraatteja, varsinkin vehnää. Huomasin valkoisen sokerin aiheuttavan mielialan vaihteluita ja hyvien rasvojen taas saavan tasaisuutta ja kirkkautta mieleeni. Ymmärsin suolistoni olevan erityisen tärkeässä roolissa parantumiseni kannalta. Lisäsin ruokavaliooni probiootteja, prebiootteja ja kiinnitin huomiota siihen mikä minun vatsaani ja suolistoani helli ja korjasi, jotta kehon optimaalisen toiminnan kannalta tärkeät ravinteet pystyivät täysin imeytymään ja kehoni pystyi taas ottamaan täydet hyödyt niistä. Mitä syvemmälle sukelsin lukemaan aiheesta, sitä varmempi olin ravinnon parantavasta vaikutuksesta.

Ruokavalioni muovautui kohti sitä mitä minun kehoni tarvitsi. Huomasin parantuvani ja päiväni olivat jälleen energiaa ja elämää täynnä.

Ravinto oli tehnyt minuun suuren vaikutuksen. Päätin parantavani iho-ongelmani myös ravinnon avulla. Tutustuin ihoon vaikuttaviin rasvoihin ja ryhdyin hoitamaan ravinnolla kehossani valitsevaa tulehdustilaa. Lisäsin entisestään laadukkaita rasvoja ruokavaliooni. Jätin pois kaikki viljatuotteet ja sokerit (myös alkoholin). Lisäsin vihreää lautaselleni ja opettelin tekemään vihreitä smoothieta, joihin lisäsin tulehdusta laskevaa kurkumaa sekä inkivääriä. Sitruuna-veden juomisesta tuli päivittäinen tapani, jotta kehoni happo-emäs tasapaino balansoituisi. Kiinnitin huomiota ruuan sisältämiin lisä-aineisiin ja pyrin syömään mahdollisimman puhdasta ja laadukasta ruokaa.

Minulla oli nuoruudessa todettu perinnöllinen psoriaasiksen tyyppinen ihottuma ja aikaisemmin olin hoitanut sitä kortisolivoitein ja saanut sen avulla ihoni hetkellisesti rauhoittumaan. Olin kuitenkin tietoinen kortisolin haitoista jonka vuoksi siirryin täysin luonnollisiin voiteisiin kuten kookosöljyyn ja hunajavoiteisiin. Lisäsin myös sisäisesti otettavien hyvien rasvojen määrää.

Tänä päivänä ruokavalioni ansiosta olen koko päivän ajan virkeä ja nukun yöni hyvin. Laadukkaiden rasvojen ansiosta lukihäiriöni on tasoittunut melkein olemattomaan. Mieleni ja focukseni on terävä. Ihoni on puhdas ja kirkas. Kehoni ja eritoten ihoni ilmoittaa minulle aina, jos olen stressitilassa tai syömässäni ruuassa on jotain epäsopivaa minulle. Minun on tällöin helppo tiputtaa keholleni epäsopivat raaka-aineet pois lautaselta.

Ravinnon laadun, puhtauden ja ravinnetiheyden ansiosta en ole ollut vuosiin kipeä ja olen säästynyt syysflunssilta. Satsaan hyvällä mielellä hieman enemmän euroja nautinnolliseen ruokaan kuin, että lahjoittaisin niitä lääkkeisiin ja lääkäri käynteihin. Terveys ja elinvoimamme on arvoikkain asia mitä meillä on.

Toivon sydämestäni, että jakamani omakohtainen kokemukseni ravinnosta inspiroi sinua laadukkaan ja ravinnerikkaan ruuan pariin. Minua ravinto inspiroi joka päivä ja olenkin myöhemmin opiskellut sitä paljon lisää mm. huikean puhtaanravinnon lähettilään Paula Heinosen johdolla.

Olemme sitä mitä syömme <3 Syö laadukasta ja energistä ravintoa!

Rakkaudesta hyvinvointiin ja ruokaan, Sini-Maria

Tarjoan nyt sinulle joka haet tasapainoa ruokailujen kanssa seuraavan mahdollisuuden:
Ilmoittaidu henkilökohtaiseen ”Unelma ravinto -valmennukseen. Käymme yhdessä perusteellisesti läpi ruokavaliosi ja nostamme hyvinvoinnin seuraavalle tasolle.

Ilmoittautumisen henkilökohtaiseen valmennukseen sekä kysymykset voit lähettää suoraan minulle: sinimarialimnell@gmail.com

Unelma ravinto- valmennus

Kartoitus
-Sinun elämäsi tämän hetkisen tilanteen kartoitus ravinnon ja liikunnan osalta.
-Ruokapäiväkirja

Ruokavalio
-Ruokavalio ehdotus ja tarvittavat lisäravinteet

Online -tapaaminen
Käydään yhdessä läpi ruokavaliota ja juurrutetaan sitä sinun arkeesi. Keskustellaan puhtaan ravinnon kokonaisvaltaisesta merkityksestä tukemassa sinun Unelma elämää.

Online -tapaaminen
Käydään yhdessä läpi ruokavaliosta nousseita kysymyksiä ja kokonaisvaltaista näkökulmaa hyvinvoinnista sinun elämässäsi.

Saat tarvitsemiasi käytännön työkaluja, uusia oivalluksia sekä iloa keittiöön ja keholle.

Arvo 229e

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *