Päätökset ja päätöslihaksen treeniä

kokonaisvaltainen-hyvinvointi

Päätökset ja päätöslihaksen treeniä

Päätökset ja valinnat muokkaavat elämäämme enemmän kuin mikään muu yksittäinen asia. Itse tein juuri päätöksen kirjoittaa sinulle siitä, mikä on auttanut itseäni toteuttamaan haaveita ja unelmia todeksi omassa elämässäni, ja miten myös sinä voit halutessasi tehdä niin. Kirjoittaessani tätä istun lentokoneessa, olen palaamassa ystäväni luota Tokiosta tämänhetkiseen kotiini, Balin saarelle.

Laiska päätöksentekolihas

Mennään siis nyt vuosia taaksepäin ja epämiellyttävään olooni, joka sai minut hakemaan apua ja lopulta havahtumaan. Tuolloin kärsin väsymyksestä ja lievästä masennuksestakin, enkä juurikaan tehnyt asioita, joita olisin halunnut tehdä. Ajelehdin päivittäin keskiverto-olotilasta synkkyyteen ja takaisin. Päivät olivat usein selviytymistä ja monesti jättivät turhautuneen olotilan iltaan.

Hain apua lääkäriltä väsymykseeni, jonka ehdotus masennuslääkkeistä herätti minut todellisuuteen. Havahduin silloin huomaamaan, että minunhan se tässä tulisi oman elämäni hallitsija ja minun tulisi määritellä, mikä on parasta itselleni. Tuosta havahtumisen hetkestä lähtien olen treenannut ja vahvistanut itseäni sekä päätöslihastani eli aivojani joka päivä.

Selitänpä tarkemmin, mistä puhun. Meidän aivomme, joita kutsun päätöksentekolihakseksi, ohjaa päätöksiämme, mutta on usein laiska ja mielellään vain ajelihtisi hetkistä toiseen ja katselisi kun elämä hissukseen lipuu ohitse… Sellainen oli tuolloin myös minun päätöksentekolihakseni. Tilanteen ei onneksi kuitenkaan tarvitse olla näin, vaan voimme aina tahtoessamme ryhtyä harjoittamaan aivojamme ja mieltänne, saaden näin ryhtiä ja voimaa päätöksentekoon ja elämäämme nopeastikin.

Hyvät ja huonot päätökset

Tekemällä pieniä hyviä päätöksiä päivittäin itseään varten, jokainen voi treenata päätöksentekolihasta ja siten se vahvistuu. Jokainen hyvä päätös ja valinta esimerkiksi oman hyvinvoinnin hyväksi luonnollisesti lisää hyvinvointia, mutta myös auttaa huomaamaan, mikä sisäinen vahvuus itsessämme on. Toisaalta jokainen huono valinta, kuten välinpitämättömyys itseämme ja hyvinvointiamme kohtaan vahvistaa vastaavaa näkemystä itsestämme. Muistetaan kuitenkin huonojen valintojen ja päätöstenkin jälkeen olla armollisia ja rakkaudellisia itsellemme. Huonoista päätöksistä voimme nimittäin oppia, ensinnäkin havaitsemalla ne ja toiseksi kääntämällä suunta takaisin kohti hyvinvointiamme.

Mitä enemmän teemme virheitä, sitä enemmän opimme ja ymmärrämme, että oikeastaan lopulta ei ole huonoja tai hyviä päätöksiä, vaan ainoastaan päätöksiä, joiden tekemisen jälkeen lopputulos tuntuu erilaiselta. Ja päättämällä haluta tuntea hyviä tunteita sekä hyvää oloa, tulee valitsemaan kuin itsestään hyvinvoinnin ja nautinnon tien.

Kun on valintojen ja päätösten aika

Voimme pyrkiä pysähtymään hetkeen silloin, kun on päätöksen ja valinnan aika ja voimme kysyä itseltämme: Mitä minä todella haluan tuntea ja kokea? Mikä näistä valittavista vaihtoehdoista tuottaa minulle haluamani tunteen ja kokemuksen?

Itselleen parhaan vaihtoehdon valitseminen ei ole aina helppoa, tiedän sen omasta kokemuksesta. Tätä taitoa voi kuitenkin harjoittaa. Taito kehittyy jatkuvasti ja kun olet tehnyt riittävän monta kertaa pieniä ja isompia päätöksiä ja valintoja itsesi hyväksi, tästä toiminnasta tulee tapa. Muistetaan, että kun vahvistamme omaa päätösvoimaa ja ryhdymme entistä tietoisemmin valitsemaan hyvinvointiamme tukevia asioita elämäämme, ryhdymme kuin itsestään elämään unelmapäiviä, -viikkoja ja -vuosia.

Kannustan treenaamaan päätöksentekoa – huomaat muutoksen!

Pienet hyvät päätökset johtavat isoihin hyviin päätöksiin ja sitä kautta Unelma Itsemme vahvistuu, ja ryhdymme elämään Unelma elämää päivittäin. Hyvä olo ja hyvinvointi lisääntyy, saamme uskoa itseemme ja näemme, kuinka hyvät päätökset vievät meitä sinne, mihin haluamme. Uskomme siihen, että olemme oman elämämme ohjaksissa ja ymmärrämme, että todellakin voimme luoda hulluimmatkin Unelmamme toteen. Helpointa on aloittaa pienillä arkisilla päätöksillä.

Kannustan kokeilemaan tietoisempaa päätöksentekoa arjessa. Tämä ohjaa toimintaasi, joka luo unelmat toteen <3

Rakkaudella, Sini-Maria

PS: Tee nyt paras päätös itsesi kannalta ja lähde meidän syksyn valmennukseen mukaan oppimaan, millaiset valinnat lisäävät hyvinvointiasi ja ohjaa kohti unelmia. Saat valmennuksen nyt etuhintaan 169€ (norm. 199€). Tarjous on voimassa enää SU 20.8. asti, joten toimi ja tee päätös heti! Ilmoittaudu tästä Unelma Itsestä Online-valmennukseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *