Miksi luoda hyvinvoinnista elämäntapa ja miten lähteä liikkeelle?

hyvinvoinnista-elämäntapa-elämäntapamuutos

Elämäntapa ei vaadi aikaa. Todellisuudessa hyvinvointi elämäntapana rikastuttaa aikaasi. Aika tuntuu merkitykselliseltä, kun sen viettää itselle mieluisalla tavalla. Hyvinvoivana koemme elämää flowssa ja näin aikamme kulkee kuin siivillä.

Omanlainen elämäntyyli tuntuu unelmaelämältä päivittäin. Unelmat elämässä eivät tarkoita sitä, että haaveilisimme jostain kaukaisesta satunnaisesta kokemuksesta vaan sitä, että arkisilla ruutineillamme paljastamme oman elämämme päivä päivältä enemmän unelmiemme kaltaiseksi. Lopulta huomaat eläväsi flowssa – ajattomuudessa, joka tuntuu kokonaisvaltaisesti unelmalta sillä olet nähnyt sen vaivan ja tehnyt työn sen eteen, että olet kurkistanut jokaista elämänosa-aluetta luoden sinne sinun totuuden mukaisia toimintamalleja. Tärkeää on päivittäin luoda yhteys omaan sisäiseen ääneen, siihen totuuteen joka on valmis toimimaan hyvinvointisi ja myös kaikkien muiden hyvinvoinnin puolesta jatkuvasti.

Hyvinvointi on luonnollinen olotilasi, joten luodessa hyvinvoinnista elämäntapaa alkaa matka tuntua enemmän ja enemmän siltä, kuin soutaisit myötätuulessa. Mitä enemmän olemme omaksuneet itsellemme haitallisia arkisia toimintamalleja sitä raskaampi saattaa vastatuuli olla aluksi mielen myllerryksissä sekä tuntemuksissa. Älä antaudu epätoivoon, vaan luota. Sinun sisässä on ääni joka kannustaa sinua jatkamaan aina, kun vain pysähtyy ja kuuntelee.

Kun toistamme 21 perättäistä päivää samaa rutiinia, siitä tulee tapa. Vuodessa kehomme ohjelmointi solutasolla on käytännössä täysin uudistunut, joten mm. edellä mainittujen syiden johdosta muutoksia omassa elämässä tapahtuu nopeasti, kun laittaa asioita liikkeelle TÄNÄÄN. Vastaanotamme elämässä sitä mitä olemme ja kun päivä päivältä säteilemme enemmän luontaista hyvinvointiamme – rakkauttamme näemme sitä enemmän ja enemmän ymärillämme.

 

Kasvu hyvinvoinnissa on eksponentaalista!

 

Ensimmäisiä helppoja askelia lähteä virittämään hyvinvoinnista entistä vakaampaa elämäntapaa on:

  1. Kiitollisuuden harjoittaminen. Kirjoita 21 päivää ylös vähintään kolme asiaa joista olet kiitollinen.
  2. Kysy itseltäsi: Mikä on helppo rutiini jonka tiedät kasvattavan hyvinvointiasi ja voit ottaa sen toimintaasi seuraavalle 21 päivälle tänään? Vastaa kysymykseen ja toimi.
  3. Katso niitä arkisia rutiineita joita jo teet päivittäin. Mm. kävely, syöminen tai ihmisten kanssa kommunikointi. Onko niissä jotain jossa voit antaa itsesi säteillä enemmän. Esimerkiksi kävellessäsi paikasta A paikkaan B, ravitessasi itseäsi tai ihmissuhteissa olla enemmän läsnä, heittäytyä kokemukseen koko olemuksella, hyväksyen positiivia ajatuksia mielessäsi.
  4. Tukiverkko. Älä jää yksin, vaan täytä aikaasi päivittäin sellaisella informaatiolla joka tukee sinua rakentaessasi hyvinvoinnista elämäntapaa. Lue inspiroivia kirjoija, hakeudu valmennukseen, kerro ystävälle projektistasi ja pyydä liittymään seuraasi. Sinun hyvinvointisi tulee lisämään, myös ympäristösi hyvinvointia. On tutkittua sekä täysin maalaisjärjellä oivallettavaa, että mitä onnellisempi yksilö on sitä parempia valintoja hän tekee koko luomakunnan puolesta hetkessä.

Antaudu hyvään oloosi! Laita siemen maahan tänään ja hoida sitä päivittäin. Kun kasvatamme jotain uutta, emme koskaan kylvä siementä ja vaadi sitä kasvamaan nopeammin, kuin mikä on sille luontainen aika, emme suutu tai hylkää sitä – annamme sille sen ajan ja ravinnon mitä se tarvitsee muuttuessaan pienestä siemenestä upeaksi puuksi, joka tuottaa hedelmää. Tiesikö siemen maahan asettuessaan, että vuosien päästä se on muuttunut hedelmiksi jotka ilostuttavat monia? Ei välttämättä tiennyt, sellainen on potentiaalisi sinunkin jokaisessa pienessä hyvässä aikeessasi ja teossasi. Kylvä hyvää tänään uudestaan ja uudestaan ja katso vuosien päästä taaksepäin huomaten, mitä ihmettä on tapahtunutkaan sille pienelle siemenelle jonka yksi päivä päätit laittaa maahan.

Olet tärkeä! Olet Unelma!

Tuuli

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *