Läsnäolon ja elämän voima

Olen miettinyt monesti, mitä läsnäolo minulle tarkoittaa elämässäni. Olen miettinyt miten se näyttäytyy elämässäni, ja miten olen tähän läsnäolonvoimaan päässyt käsiksi.

Ensimmäisen tietoisen kokemukseni läsnäolosta koin meditoidessani. Olin aloittanut meditaation Tampereella Zen-yhdistyksen tiloissa. En tiennyt mitä meditointi tarkoittaa tai mitä siellä yhdistyksen tiloissa oikeastaan tapahtuu. Olin kuullut meditaatiosta ja läsnäolosta apuna stressaavissa elämäntilanteissa joten halusin kokeilla.

Muutamien meditaatio kertojen jälkeen sain käsitystä siitä mitä läsnäolo oli. Ymmärsin isommassa kuvassa kuinka voisin harjoittaa meditaatiota eli läsnäoloa arjessani.
Toin harjoituksen arkisiin askareihin kuten siivoamiseen, asiakaspalvelu tilanteisiin, ystävien kanssa olemiseen, hengittämiseen ja yleisesti kiinnitin läsnäolemiseen huomiota.

Olin ollut hyvin stressaantuneessa tilassa elämässäni. Mitä enemmän toin läsnäoloharjoituksia arkeeni, oloni helpottui ja mieleni keveni huomattavasti.

Sain kosketusta elämän todelliseen voimaan. Havahduin ajatuksieni laadusta, menneessä elämisestä ja tulevasta murehtimisesta. Ymmärsin elämäni tapahtuvan juuri NYT. Ainoastaan minä voisin muuttaa ajattelurakennettani positiiviseksi ja pysyä tässä hetkessä läsnä.

Menneet ovat muistoja tapahtuneesta. Elämä tapahtuu NYT ja tässä hetkessä. Tulevaisuus on toiveita kuinka elämä järjestyisi meitä varten.

Harjoitus:

Kiinnitä tietoisesta huomiota tähän hetkeen kaikilla aisteillasi.
Tarkkaile elämäsi ainutta todellisesti tapahtuvaa hetkeä. Tarkkaile niin kuin lapsi, ole innoissasi hetkesi ainutlaatuisuudesta.

Mitä elämä sinulle juuri nyt tarjoilee?
Mitä kuulet ympäristössäsi?
Mitä näet? -Värien vivahteet,muodot ja pinnat.
Mitä koet itsessäsi ja ympäristössäsi?
Mitä tuoksuja haistat?
Mitä maistat suussasi?
Minkälaisia asiota tunnet kehollasi?
Miltä vaatteesi tuntuvat?
Miltä maa tuntuu jalkojesi alla?
Huomaatko uusia asioita hetkessäsi?

Emme voi elää huomisessa, sitä ei ole vielä olemassa. Emme voi elää eilisessä, sitä ei ole enää olemassa. Ainut mitä on juuri nyt on tämä hetki. Ole läsnä omassa elämässäsi, tässä päivässä sekä ajassa ja antaudu siihen koko sydämelläsi.

Unelma Itsestä työkirjasta sivulta 30 löydät myös yksinkertaisia harjoituksia läsnäoloon.

Rakkaudella elämään juuri NYT, Sini-Maria

Tarjoan sinulle nyt henkilökohtaisen valmennuksen läsnäolon voimaan:

Unelma Läsnäolo -valmennuspaketti
Tämä 3 kerran -valmennus on sinulle, joka haluat löytää sisäistä rauhaa ja läsnäoloa päiviisi.
Tämä Valmennuspaketti sopii myös sinulle joka olet kokenut loppuunpalamisia, olet lähellä sellaista tai haluat oppia erilaisia harjoitteita läsnäolevaan mielentilaan. Valmennuksessa tulet tietoiseksi omasta rauhan ja rentouden tilastasi. Opit säilyttämään keveän, iloisen ja rennon tilan kiireen keskellä ja omaksut keskittymistä ja hetkessä olemista elämän pyörteiden keskellä. Saat valmennuksessa konkreettisia harjoituksia, jotka johtavat sinut rauhalliseen ja keskittyneeseen mielentilaan. Valmennusten välillä tuen sinua harjoitteiden toteuttamisessa ja vastaan sinulle nousseisiin kysymyksiin.

Valmennus sisältää:
Hengitysharjoitteita, meditaatiotekniikoita, mielikuvaharjoitteita, läsnäoloharjoitteita
Valmentajana, Sini-Maria Limnell
Arvo on 270 e

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *