Kokonaisvaltainen Detox

elamantapamuutos_unelma_itsesta

Kokonaisvaltainen Detox osa 1: Paasto

Aloittakaamme sanasta paasto, eikä se rakkaat lukijat tarkoita yht’ äkkistä nälkiinnyttämistä ja kehon rääkkiä, vaan aikaa keholle parantua, ja sisäelimille levätä sekä uudistua. Monet nykyihmisen sairaudet ja vaivat aiheutuvat ruoansulatuselimistöön kertyvistä myrkyistä ja kuona-aineista, jotka päätyvät elimistöön huonolaatuisen ja epäterveellisen ravinnon seurauksena.

Jo esi-isämme ovat tienneet paaston tärkeydestä ja sen parantavasta vaikutuksesta. Esimerkiksi eläimet eivät syö ollessaan sairaita, joskus ne jopa jättävät juomatta (kuivapaasto). Näin toimiessaan eläimet mahdollistavat kehonsa täyden kapasiteetin parantaa sairastuneita soluja ja tappaa bakteereja.

Paastoamalla me annamme keholle tietoisesti aikaa parantua. Paaston aikana keho uusii vioittuneita soluja, kuljettaa kerääntyneitä ylimääräisiä myrkkyjä sekä haitallisia tarpeettomia aineita pois rasvakudoksesta. Ihanko totta, rasvakudoksesta? Kyllä vain, eikö olekin ihanaa kuulla, että paastoamalla ja syömällä puhdasta ruokaa laihtuu automaattisesti, kun keho poistaa rasvavarastojen ylimääräiset myrkyt?

Mitä paaston aikana tapahtuu?

Minäpä kerron. Kehomme prosessoi normaalitilassa saamamme ravinnon energiaksi. Jos elimistöön tulee ruoan mukana haitallisia tai tuntemattomia aineita, ja olemme ns. kiireellisessä tilassa, ei kehomme ehdi ”jäädä selvittämään”, mitä nämä epäluonnolliset ainesosat tai myrkyt ovat. Keho tekee tällöin ratkaisun ja laittaa tuntemattomat aineet rasvakudokseen varastoon, ja palaa niihin sekä niiden käsittelyyn vasta, kun luonnolliset ainesosat on prosessoitu puhtaaksi energiaksi.

No sittenhän ne käsitellään myöhemmin? Kyllä vain, mutta ne käsitellään vasta siinä vaiheessa, kun muuta ravintoa ei ole käsiteltävänä ruoansulatuksessa. Mutta kuinka usein tällainen tilanne meillä on? Taitaa olla enemmän sääntö, kuin poikkeus, että napostelua tapahtuu jatkuvasti.

BREAKFAST=aamupala,  break=katkaise fast=paasto

Onneksi nukkuessamme keho huoltaa itseään ja puhdistautuu. Eli muistathan sinäkin antaa itsellesi runsaasti laihduttavaa ja puhdistavaa unta, ja ainakin pidä huoli siitä, että yön aikana toteutuu tarvittava paastoaika. Uni on tärkeä osa kehon uudistumista ja lepoa, ja se on oiva tapa antaa ruoansulatukselle sen tarvitsemaa lepoa ja taukoa jatkuvasta toiminnasta.

Paastoamisen vaikutuksia

Paasto auttaa kehoa toimimaan tehokkaammin ja pitää elimistön nuorekkaana ja terveenä. Tunnet siis olosi energiseksi, hyväntuuliseksi ja tehokkaaksi. Työt hoituvat helpommin ja vastustuskyky paranee. Joidenkin paastoa harjoittavien mukaan paasto tepsii myös kroonisiin vaivoihin, kuten astmaan, reumaan, korkeaan verenpaineeseen ja allergioihin.

Paaston hyödyt eivät rajoitu ainoastaan fyysisiin seikkoihin, sillä paastolla on myös henkinen vaikutus. Paasto selkeyttää mieltä ja kohentaa mielialaa. Tunnet olosi levolliseksi ja rauhalliseksi, iloiseksi ja tyyneksi.

Miten paastotaan?

Jos nyt innostuit ja haluat kokeilla paastoa, niin on hyvä tutustua paastoamiseen etukäteen kunnolla,jotta paastoat turvallisesti ja terveellisesti. Kannattaa valmistautua hyvin, ja esimerkiksi konsultoida jotakuta asiasta tietävää ja tehdä myös ensimmäinen paasto vaikka ohjattuna yhdessä ystävän kanssa. Kun paasto valmistellaan ja toteutetaan hyvin, ovat puhdistautumisreaktiot vähäisiä. Valmistelemme kehoa paastoon edellisinä päivinä, annamme kehollemme vain puhdasta raaka-ruokaa. Puhdistautumis reaktiolla tarkoitan sitä, että jos kehossa on paljon myrkkyjä ja kehoa puhdistetaan yhtäkkisesti,voi keho reagoida myrkkyjen poistuessa elimistöstä. Esimerkiksi huonovointisuutta, ihottumaa, kutinaa tai päänsärkyä.

Paastoja on paljon erilaisia, ja tässä sinulle muutama esimerkki:paasto 24 tuntia, vuoropaasto, paastoa 16 tuntia/päivä, kuiva paasto. Lisäksi esim. itse olen toteuttanut kolmen vuorokauden vesipaastoja ja nykyään paastoan usein myös aamut eli toteutan 16 tunnin paaston päivässä.

Kiitokset ja hatunnosto paastokokemuksistani sekä -tietoudesta  suuntautuvat ystävilleni Lyn Nicholsille ja Tuuli Kaunisluonnolle.

Kannattaa huomioida, että pelkällä puhtaalla ravinnolla ja paastoamisella ei vielä onneen kurkotella, on päästettävä irti myös myrkyllisistä tavoista ja ajatuksista.

Oikein ja turvallisesti paastoamisen ja paljon lisää voit oppia Unelma Itsestä Kokonaisvaltainen Detox -valmennuksessamme, joka alkaa jo ma 1.4.2019!

TARJOUS: 31.3.2019 ASTI tämä 8 viikon valmennus SINULLE VAIN 49,90€ (eli vain alle 90 senttiä per päivä!!) TARJOUS ON VOIMASSA VAIN SU 31.3.2019 ASTI, tule siis mukaan! 

ILMOITTAUDU TÄSTÄ MUKAAN

Miltä siis kuulostaisi kevätsiivous keholle ja mielelle!? Tai miltä tuntuisi pukea kesällä biksut vähän kevyemmälle vartalolle ja siivota turhat negatiiviset ajatukset mielestä tai tyhjentää kotia ylimääräisestä roinasta tai kenties päivittää meikkilaukun sisältöä paremmaksi?? Jos vastasit kyllä, tule mukaan 1.4 alkavaan Kokonaisvaltainen Detox -valmennukseen. Sen verran kattava kokonaisuus on luvassa, että jokaiselle hyvinvoinnistaan kiinnostuneelle löytyy taatusti mielekästä sisältöä. 

Kokonaisvalatinen Detox -valmennuksen eri osioissa ovat valmentajat Sini-Maria Limnell, Suvi Sainio ja Tuuli Kaunisluonto. Eli huikea ammattilaisten tiimi tukenasi kahdeksan viikon ajan! Tule nyt mukaan keventämään oloa ja kehoa, ehdit vielä ennen alkavaa kesää, tämä tarjous ei toistu!

<3 On aika purkaa vanhaa ja luoda uutta.

Onnittelut sinulle, joka haluat kulkea kohti parasta terveyttäsi ja hyvinvointiasi, olet rakastettu.

Halauksin, Unelma Itsestä -valmentaja, Sini-Maria Limnell

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *