KOHTELEN ITSEÄNI KUIN KUKKAA KÄMMENELLÄ

Kaikki tietävät ja tuntevat kuullessaan miltä kauniit sanat sekä puhe tuntuvat. Kun kohtelemme toisia hyvin ja puhumme heille kauniisti sekä kannustavasti, saamme heidät onnellisiksi.
Sanoilla on todella vahva merkitys meihin ja mielialaamme. Monesti muistamme ne ihmiset jotka ovat sanoneet jotain todella kannustavaa tai kaunista meistä. Muistamme hyvin myös ihmiset, jotka ovat sanoin kohdelleet meitä kurjasti ja epäkunniottavasti.

On ensisijaisen tärkeää puhua itselle kauniisti ja kannustavasti. Sisäinen puheemme on meidän mukana jokaisessa tilanteessa elämässämme. On tärkeää, että sisäisen puheen äänensävy on pehmeä ja kannustava. Sanat joita itsestämme käytämmme mielemme sisäisessä keskustelussa ovat vaikuttavia ja siksi on syytä aina välillä pysähtyä kuuntelemaan mitä sanoja käytämme.

Olemme itsemme parhaimpia kannustajia tai latistajia.

Aamulla voimme toivottaa mielessämme hyvää huomenta itsellemme ja kannustaa heräämään positiiviseen ja kauniiseen maailmaan.
Jos meitä väsyttää voimme kauniiisti ja pehmeästi pyytää itseämme venyttelemään ja etenemään päivässä rauhassa hetki kerrallaan.
Niin kuin puhuisit parhaalle ystävällesi tulisi sinun myös puhua itsellesi.
Kehua ja kannustaa tilanteissa aamusta lähtien. Olla itsellesi armollinen ja kunniottava. Stempata ja ymmärtää vaikeissa hetkissä.

Voisimmekin nyt pysähtyä hieman miettimään omaa sisäistä puhettamme.

Pohdi seuraavia kysymyksiä ja herää sisäiseen hymyyn:

Miten olen kannustanut itseäni viime päivinä?
Kuinka olen kokenut positiivisten sanojen vaikutuksen itseeni?
Kuvaile itsellesi millainen on oma sisäisen puheesi äänensäv:
Voisinko jotenkin parantaa entisestään tapaani puhua itselleni ja miten?
Puhuttelenko itseäni eritavoin, kuin rakkaitani?
Miten puhuu kannustava, ymmärtävä ja rakastava ystävä?
Puhunko itselleni kuin kannustava, ymmärtävä ja rakastava ystävä?

Voimme aina puhua kauniimmin ja kannustavammin itsellemme ja olla oman elämämme parhaita kannustajia. Sisäinen puheemme on mielemme ääni. Olessamme mestareita mielemme kanssa, meistä kasvaa mestareita tunteidemme sekä fysiikamme kanssa – elämämme kanssa.

Rakasta itseäsi sanoilla <3

Sini-Maria

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *