Kirje masentuneelle itselleni -Anna

Rakas Anna,

Luota itseesi niin silloin luotat elämään. Mieti kuinka valtava maailma ja universumi on, mistä kaikesta se koostuu. Niinpä, kukaan ei voi edes tarkalleen tietää sitä. Tulet näkemään niin paljon eri maita ja kulttuureja. Mitä enemmän näet, sitä syvemmin tunnet kuinka pieni olet. Mutta silti huomaat kuinka omat ajatuksesi ja tunteesi itsestäsi ovat koko maailmasi pienoiskoossa. Kun aamulla avaat silmäsi, et toivo mitään niin paljon kuin että olisit onnellinen. Sinusta tuntuu nyt, että sisälläsi elää iso musta paholainen, joka sabotoi kaiken. Pelkäät ja jännität joka päivä sen tuloa. Oikeastaan huomaamattasi kutsut sen itse paikalle. Mutta se tieto on usein sillä hetkellä aivan liian tuskallinen.

Et taida olla tietoinen, että olet jo asettanut huomaamattasi elämäsi isoimman tavoitteen. Toivot kaikista eniten, että voisit tuntea rakkautta itseäsi kohtaan ja uskaltaisit näyttää sen. Ettet vihaisi itseäsi ja haluaisi tehdä itsemurhaa. Voisit hymyillä huoletta ja kestää pettymyksiä. Minä haluan kertoa sinulle, että sellaiset ajat tulevat.

Sinä tulet ymmärtämään, että tunnet vain ajattelusi. Tartut ja jäät kiinni mustiin ajatuksiisi kuin pelastusrenkaisiin. Tällä hetkellä sinulle tuttu helvetti on parempi kuin tuntematon taivas. Stressaaminen ja jännittäminen ovat niin luonnollisia tunnetiloja sinulle, ettet uskalla päästää niistä irti. Ei se haittaa, koska kaikki tulee menemään parhain päin. Tiedätkö, sinä tulet jopa nauramaan ja sanomaan, että masennus on paras asia mitä sinulle on tapahtunut. Et uskoisi sitä nyt, eikä tarvitsekaan. Oikeastaan paras mitä voisit tehdä, on levätä. Kaikki menee lopulta ohi ja hyvin. Sillä ei ole mitään väliä uskotko siihen vai et. Se ehkä auttaisi ja lyhentäisi hieman matkaa jos uskoisit.

Sinusta tuntuu, että joku syö ja vie tilaa samaan aikaan sisälläsi. Joku joka tuntuu niin epämukavalta ja ahdistavalta, että haluaisit paeta sitä. Mutta et tiedä minne mennä ja mitä tehdä, koska se on sisälläsi. Yrität kaikkia keinoja, turrutat sitä alkoholilla, ruualla, liikunnalla, irtosuhteilla, piiskaamalla ja vihaamalla itseäsi. Ajat itsesi loppuun. Lopulta tulet olemaan tähän kaikkeen niin väsynyt ja kyllästynyt. Et kerta kaikkiaan enää keksi uusia keinoja ja luovutat. Tiedätkö, se on parasta mitä voit tehdä.

Kaikki kamalimmat virheet, epäonnistumiset, häpeälliset kokemukset ja inhottavat hetket tuovat sinua kokoajan kohti valoa. Et voikaan ymmärtää sitä keskellä pimeintä tunnelia. Ymmärrän, kun tunnet että on niin paljon asioita ettei voimat riitä minkään tekemiseen. Tuntuu että on tehtävä kaikki tai ei pysty tekemään mitään. Ne yöt kun itket yksin vessassa, puristat kynsiäsi nyrkkeihisi, hakkaat päätäsi ja pelkäät omia ajatuksiani, ovat parhaita kokemuksia. Ne väsyttävät sinut lopulta ja sallit itsellesi vihdoin levon ja pysähtymisen.

Perheesi tulee hajoamaan, parisuhteesi loppuu seinään, tulet jäämään sairaslomalle töistä, olet hukassa ja yksin, sinulla ei ole kotia eikä suuntaa. Tunnet olevasi niin yksin. Nämä ovat, usko tai älä, niitä hetkiä kun jotain tapahtuu pysyvästi sisälläsi. Haluan halata sinua niin kovasti ja sanoa, että kiitos kun jatkoit eteenpäin. Vaikka edes kontaten tai niillä voimilla joita sinulla silloin oli. Koska nyt näen edes vähän enemmän valoa ja tarkoitusta. Näen syvälle eri kerroksiin ja mikä on oikeasti tärkeää elämässä. Kaikkien niiden tarinoiden, naamioiden, esitysten ja suojautumiskeinojen taakse.

Olet aina kontrolloinut itseäsi liikunnalla, ruualla ja kääntänyt hyvinvoinnin pakottamiseksi.  Olet ollut niin ankara itseäsi kohtaan. Olet ollut hädissäsi ja tuntenut, että jotain pitää päästä pakoon. Haluan kertoa sinulle, että tulet ymmärtämään kaiken. Se myös tarkoittaa, että ymmärrät ettei sinun tarvitse ymmärtää. Avaudut ja uskallat olla oma itsesi. Opettelet hiljakseen juuri sitä mitä eniten toivot. Rakastamaan itseäsi ja uskaltamista näyttää se. Ole huoleti, vaikka sinusta tuntuu että sydämesi on viallinen ja se antaa ristiriitaisia käskyjä. Ethän sinä oppisi kiinaa yhdessä päivässä, tulet siis ymmärtämään sen viestejä kun jatkat opettelemista.

Opit arvostamaan kauan pelkäämiäsi tunteita, uskallat luottaa itseesi ja unelmiisi, omaan tiehesi. Opit rakastamaan yksinoloa. Katsot peiliin ja näet siellä heijastuksen maailmastasi. Kiität itseäsi ja varovasti jopa kehut. Alat kulkea polkuasi vähän rennommin ja hitaammin. Haluat edelleen kehittää itseäsi ja kasvaa ihmisenä, mutta teet sen sallivammin. Alat hyväksyä inhimillisyytesi ja keskittyä vain asioihin joihin voit itse vaikuttaa. Alat hymyillä aamulla säällä kuin säällä.

Oli kyse sisäisestä tai ulkoisesta säästä. Ymmärrät, että koska et oikeastaan tiedä mistään mitään, ehkä sinun ei ole tarkoituskaan. Lopetat kontrolloimisen ja antaudut elämään.

Kaiken energian, jonka nyt käytät voimakkaisiin kielteisiin ajatuksiin, kääntyy pikkuhiljaa positiivisuudeksi. Uskallat jo vähän jopa ajatella, että mitä kaikkea mahtavaa tästä voikaan syntyä kun energia saa virrata eduksesi. Tämä oli kaiken aikaa tarkoitus. Koskaan mikään muu ei satuttanut sinua paitsi omat ajatuksesi. Annat anteeksi itsellesi.

Muista Anna, vaikka kuinka pahalta tuntuu, se menee ohi. Myös hyvät asiat menevät, joten pysähdy ja katso mitä kaikkea ihanaa sinulla on tässä hetkessä. Tiedän, että et pidä pakkopositiivisuudesta vaan rehellisyys on tärkeää sinulle. Se onkin isoin voimavarasi. Olet niin vahva, ettet voi sisimmässäsi kauaa valehdella itsellesi. Siksipä valmistat itse itseäsi elämään unelmien elämää. Se saattaa nyt tuntua siltä, että teet sen aivan ihme kautta verrattuna muihin, mutta luota että kaikki menee niin kuin pitää. Ja vaikka et niin ajattelisikaan, niin se menee.

Olisit nauranut ja kysynyt kuka se Anna on, joka kirjoittaa näistä kokemuksista Unelma Itsestä -valmennuksen blogiin. Se on unelmiesi Anna, joka syntyy parhaillaan. Tiedän, että haluat sitä jo nyt syvällä sisimmässäsi.

Rakkaudella, Anna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *