Kiitospäiväkirja -Mea

Unelma itsestä-valmennuksessa olemme saaneet täyttää kiitospäiväkirjaa, johon onkin varattu tyhjiä sivuja kallisarvoisesta työkirjastamme. Olen miettinyt tämän päiväkirjan tärkeyttä itselleni aika paljonkin.

Ihmisen psyykkisen jaksamisen kannalta on omasta mielestäni erittäin tärkeää listata ylös asioita joista on kiitollinen, jotka tekevät itselle hyvää, tai jotka vaikka nostattavat fiilistä positiiviseen suuntaan.

En koskaan ennen ole täytellyt tämän kaltaista listaa, eivätkä ne elämän hyvät pienet hetket ole saaneet arvoistaan huomiota. Miksi on niin vaikeaa huomata mikä kaikki elämässämme on hyvin? Miksemme osaa arvostaa kaikkea hyvää elämässämme, vaikka ne asiat olisivatkin arkipäiväisiä tai usein toistuvia? Tästä lähtien en laiminlyö onnellisuuttani, vaan vähintään itsekseni mietin mistä olen kiitollinen, mikä on mennyt kyseisenä päivänä/viikolla hyvin, missä olen onnistunut ja mitkä asiat ovat olleet hyviä.

Eilisessä olen kiitollinen

  • Sain vihdoinkin aikaiseksi tehdä erään pitkään rästissä olleen asian. Olen kiitollinen itselleni siitä, että jaksan hoitaa hommani ajallaan, ja saan aikaiseksi asioita jotka eivät välttämättä ole niitä mielekkäimpiä. Olen kiitollinen siitä, että saan opiskella kiinnostavaa alaa. Vaikka kouluhommat välillä painaa päälle, olen erittäin kiitollinen että koulun avulla minun on vielä joskus mahdollista saavuttaa unelma-ammattini.

  • Olen kiitollinen siitä, että saan kokeilla erilaisia töitä ja minulla on mahdollisuuksia. Urheiluliikkeessä tekemäni työ on osittain raskasta, mutta asiakkaiden palvelu ja rehellinen kanssakäyminen tekee minut onnelliseksi. Saan myös kokeilla erilaisia ja uusia juttuja.

  • Olen kiitollinen myös itselleni siitä, että olen hankkinut kaksi pientä koiraa. Nämä veijarit piristävät päiviäni aivan uskomattomasti. Sitä pientä häntien vipinää ja aitoa iloa kun ehdin vihdoin viettää aikaa niiden kanssa. Ihanaa myös saada heiltä rakkautta, ja parasta meidän mielestä on käpertyä kolmistaan peiton alle ja vain olla lähellä.

Tässä päivässä olen kiitollinen

  • Aamu on vapaa töistä ja koulusta. Viikko on hektinen ja on tässäkin tekemistä vaikka muille jakaa, mutta eilen päästyäni töistä yhdentoista jälkeen illalla, oli onni ylimmillään kun ei tarvinut asettaa herätyskelloa. Nukuin pitkään ja ehdin syödä lemppari aamupalaa. Iso peukku näille.

  • Ehdin vihdoin urheilemaan. Nautin kun saan treenata täysillä. Olen kiitollinen itselleni siitä, että olen pitänyt liikunnan tärkeänä osana elämääni ja harrastan liikuntaa säännöllisesti. Parasta.

  • Olen kiitollinen ystävistäni, joiden luokse voin aina poiketa, mihin kellonaikaan tahansa ja apu löytyy. Hyvänä esimerkkinä naapurini ja paras ystäväni, jolta löytyy muuten jokaikinen tavara mitä ikinä keksinkään tarvita, ja hän myös näitä lainaa mielellään. Ystävien apu on tärkeää <3

Huomisessa olen kiitollinen

  • Saan autokyydin töihin jossa paikalla tulee olla jo 5:30. Pyöräni on rikki, eikä kävely houkuttele noin aikaisin. Olen siis kiitollinen että olen löytänyt rinnalleni upean ihmisen, joka enemmän kuin mielellään auttaa minua tilanteessa kuin tilanteessa ja kohtelee minua kuin prinsessaa.

  • Minulla on pitkän koulu- ja työpäivän jälkeen luvassa hemmottelua hyvän ruoan parissa. En palkitse itseäni ruoalla, mutta kyllä se tekee hyvää valita jotain älyttömän hyvää kokkailtavaa ja vain nauttia kun on uurastanut koko päivän.

  • Huomenna olen myös kiitollinen tämän päivän itselleni joka on päättänyt siivota koko kämpän, jotta huomenna ei tarvitsisi 😉 Joten hopihopi Mea, imuri käteen ja hommiin.

happy.jpg

Olen kiitollinen itselleni, että olen onnistunut saavuttamaan elämässäni niin paljon. Kiitos Mea ahkerasta tekemisestä, itseesi uskomisesta ja kovasta yrittämisestä. Tärkeänä on myös, että mottonani pidän motivoivaa yritä- uskalla epäonnistua – yritä uudelleen. Ja näin 🙂

Muistakaapa tekin kiittää itseänne tasaisin väliajoin, miettiä vaikkapa vain mielessänne omia kiitollisuuden kohteita, ja ennen kaikkea kertoa myös muille arvostuksestanne. Pienet sanat niin itsepuheessa kuin muiden kanssa kommunikoidessa ovat niitä tärkeimpiä ja joilla on isoin merkitys.

t. Mea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *