Huikean yllätyksellisiä kohtaamisia salilla

En ole hetkeen herännyt aamulla niin virkeänä, että sali olisi kutsunut minua heti ensimmäisenä sitruunaveden jälkeen. Tänään lähdin salille heti herättyäni kahdeksan jälkeen. Kun mahdollista, otan aamuisin kaiken rauhan heräämiseni kanssa. Saatan herätellä kehoa joogalla, mutta salitreeni on yleensä minulle enemmänkin keskipäivän tai iltapäivän puuhia.

Kuuntelemalla kehoani kunniottavasti ymmärrän nyt, että liikuntaa voi harjoittaa eri sykkeellä eri ajanjaksoina.

Kuunnellen kehoasi löydät sinulle sopivat ajankohdat tehdä intensiiviä, herättäviä, palauttavia,
rauhottavia tai venyttäviä liikkeitä instrumenttisi – kehosi kanssa. Työn, harrastuksien, luovuuden sekä levon balansointi on tärkeää ja näiden tasapaino antaa hurjasti energiaa. Kannattaa käyttää edellä mainittujen kanssa ajatusta, muutosvoimaa ja laittaa ne oikeisiin suhteisiin toisiinsa nähden.

Tänään salilla minua odotti huikea ryhmä treenaajia. Oli piristävän inspiroivaa treenata ja saada vuorovaikutusta hymyin muilta salilla treenajilta. Läsnäoloni pudotti keski-ikää salilla hieman, koska muut treenaajat olivat iältään arviolta 60-85 vuoden ikäisiä. Kävimme huikeita keskusteluja siitä mitä heille itsestään huolehtiminen ja esimerkiksi liikkuminen on aikojen saatossa merkinnyt ja kuinka tärkeänä he pitivät sitä. Näistä treenaajista huokui kiitollisuus terveyttä kohtaan! Se boosti ja oivallusten määrä mitä nämä ihmiset antoivat minulle pyytettömästi oli mittaamattoman arvokasta.

Ymmärsin todella hyvin sen hyvän työn merkityksen mitä itsellemme teemme tänään ja kuinka se tuottaa hedelmää huomenna ja jatkossa. Itsestään huolehtiminen, ravinnon, lihaskunnon, kehonhuollon ja mielenhuollon saralla on arvokkainta työtä itseämme, onnellisuuttamme ja terveyttämme kohtaan. Myöskin muita kohtaan, kun olet terve niin hymyilet aidosti ja se antaa kaikille ympärilläsi oleville paljon puhtia ja hyvää mieltä.

Annetaan parasta itsellemme joka päivä! Ja parasta tarkoittanee hyvässä balanssissa hieman kaikkea!

Rakkaudella, Sini-Maria

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *