Helppo raakakakkuohje

helppo raakakakku

RAAKARAKKAUTTA JA MAKEAA SEKÄ SYKSYN TÄRKEIMMÄT PÄIVÄMÄÄRÄT, JOITA ET HALUA MISSATA!

Kesän toinen herkkuresepti tulee tässä, olkaapa hyvät! Voit nauttia tätä raakakakkua hyvällä omalla tunnolla, ja se istuu mainiosti myös näin loppukesän juhliin. Itse tein kakun poikani 1-vuotissyntymäpäiville ja se sopii hyvin pienimpienkin juhlijoiden suuhun.

Miksi sitten raakakakut ja –leivokset ovat muita parempia vai ovatko? Ovatko ne kenties kevyempiä kuin tavalliset? Riippuu vähän kakusta, mutta varsinainen ”kevyt” kakku tämä ei suoranaisesti ole. Sen sijaan raakakakut yleensä sisältävät enemmän mikroravintoaineita kuin ravintoköyhistä vaaleista viljoista ja vaaleasta sokerista tehdyt kakut. Kun kerran on lupa herkutella, miksi ei tekisi sitä itselleen parhaalla mahdollisilla tavalla? Mutta nyt siis itse reseptin pariin:

Tarvitset:

300g mulperi-marjoja

4 dl mantelijauhoa

2 rkl tummaa kaakaojauhetta (raakakaakaojauhe aina parempi)

0,25 tl suolaa ja

1 dl vettä

200 g cashewpähkinöitä

2 banaania

yhteensä 3 dl mustikoita ja mansikoita sekä

1,5 dl kookosöljyä

(Itse käytin Foodinin mulpereita ja pähkinöitä. Alennuskoodilla: unelmafoodin , saat -20% alennuksen kaikista normaalihintaisista tuotteista. Tästä Foodinin sivuille.)

Raakakakun valmistus:

Liuota cashew-pähkinöitä ainakin pari tuntia tai jopa yön yli. Sen jälkeen pohjan valmistukseen: Laita tehokkaaseen blenderiin ensin mulperit ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää mantelijauhot sekä suola ja kaakaojauhe.  Lopuksi lisää vielä vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina irtopohjavuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla ja siirrä pakkaseen hetkeksi. (Taikinaa muotoillessa vuokaan voi käsien kostuttamisesta vedellä olla hyötyä).

Tämän raakakakun täyte syntyy murskaamalla liotetut ja valutetut cashew-pähkinät blenderissä tasaiseksi murskaksi, jonka jälkeen mukaan heitetään banaanit ja sekoitetaan jälleen tasaiseksi. Lopuksi vielä marjat ja juokseva kookosöljy lisätään joukkoon ja odotetaan kunnes täyte on tasaista. Levitä täyte raakakakun pohjan päälle mahdollisimman tasaisesti. Siirrä pakkaseen valmistumaan, noin tunniksi tai jääkaappiin vähän pidemmäksi aikaa jos olet valmistanut kakun hyvissä ajoin etukäteen ennen tarjoilua. Voit koristella valmiin raakakakun esimerkiksi orvokeilla kuten itse tein tai vaikkapa tuoreilla marjoilla.

Kakku on varsin nopea ja helppo valmistaa – etenkin jos omistat tehokkaan blenderin ja olet kokenut raakakakkuleipuri! Muutoin kannattaa varata hieman aikaa saadaksesi sekä pohjasta että täytteestä tasaista. Nyt ei muuta kuin suut makiaks! Loppuun vielä haluaisin esitellä syksyn tulevia tapahtumia ja valmennuksia, jotka täyttyvät jo kovaa vauhtia.

Unelma Itsestä -retriitti Suomessa 13.-15.9.2019

Villa HideOut Sääksmäen Tarttilassa odottaa upeine kokemuksineen. Tätä et halua missata!!

Retriitillä olemme läsnä itsellemme ja sille, mikä tuntuu meistä aidosti hyvältä. Annamme itsellemme turvallisen tilan rentoutua ja tutustua Unelma Itseemme. Viikonloppu tutustuttaa meidät kestävään kokonaisvaltaiseen onneen ja rakkauteen itseämme kohtaan. Kaikki mitä jaamme ja teemme on vapaaehtoista, ja voit joko osallistua aktiivisesti tai vain olla läsnä.

Retriitin hinta 465 €/hlö sisältäen täysylläpidon ja majoituksen (2 yötä 2 hengen huoneessa), kevyet ravintorikkaat kasvisruoat sekä iltapäiväteet. Lisäksi ohjattu ohjelma: joogat, workshopit, ohjatut meditaatiot, Täydenkuun kaakaoseremonia, keskusteluringit ja muu ohjattu ohjelma.

Pääohjaajana retriitillä toimii Unelma Itsestä -valmentaja Sini-Maria Limnell.

Tästä voit lukea lisää Suomen retriitistä, tervetuloa!

Unelmanaisten retriitit Balilla, 8.-15.10.2019

Meillä on kaikilla yhteinen Unelma, Unelma Itsestä, haluamme voida hyvin, nauttia elämästä, oppia uutta itsestämme, pitää hauskaa ja viettää aikaa parhaassa seurassa. Tämä retriitti on sinulle, jos olet unelmoinut päästä tutustumaan Balin kulttuuriin ja luontoon, viettää aikaa upeiden naisten ympäröimänä, inspiroitua ja luoda unelmiasi toteen.

Lue lisää retriitistä.

Ja Huom!! Unelma Itsestä verkkovalmennus alkaa 2.9.2019. Lähde mukaan! Voit suorittaa verkkovalmennusta 4 kk aikana silloin kuin itsellesi kotisohvaltasi parhaiten sopii.

Lue lisää verkkovalmennuksesta täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *