Dieetille!? Miksi dieetti ei ole ratkaisu

miksi-dieetti-ei-ole-vaihtoehto

Unelma Itsestä -valmennuksissa haemme esiin tasapainoista elinvoimaamme. Hyvinvointi on luonnollinen tilamme ja on yksi elämänkouluistamme oppia elämään tasapainossa oman kehomme kanssa.

Ruoka on iso osa elämäämme sekä kulttuuriamme. Ruoka on kuin lääkettä ja se vaikuttaa fysiikkamme lisäksi ajtuksiimme sekä tuntemuksiimme – koko elämäämme. On erityisen tärkeää oman elämän sekä unelmien kannalta ottaa täysi vastuu tästä elämän osa-alueesta, aukaista silmät ja tulla tietoiseksi siitä, mitä me todella ruokimme elämässämme.

Elämässä esiintyvät stimulantit kannustavat yksilöä hetkellisiin mielihaluihin perustuviin tekoihin sekä myös pitämään yllä tietynlaista imagollista kuvaa. Olemme kuin sätkynukkeja ja saamme päähämme hetkessä hyvältä kuulostavia ideoita joihin reakoimme tiedostamattamme ja myöhemmin paikalla ollessamme saatamme pohtia ”mitä sitä taas tulikaan tehtyä…”

”Tänään aloitan dieetin.” Tämän ajatuksen kanssa annoin oman elinvoimani kulua hukkaan vuosia ja tämä ajatus harteilla myös monet naiset viimein rantautuvat valmennukseen, jossa opettelemme ja löydämme tasapainoa elämästä.

Aloittaessamme dieetin asetamme kiellon itsellemme.
Kielto ei koskaan ole pysyvä tapa muutokseen.
Kielto luo puutos -ajattelua, joka johtaa kaipuuseen / haluun.

Luisuessamme kiellostamme koemme suurta syyllisyyttä ja näin päädymme syvemmälle negatiiviseen elämäntapa-ajatteluun itsesyytösten saattelemana.

Kielto ei toimi – dieetti ei toimi. Siinä asetamme aina erillisyysajattelun kautta asioita ‘hyvä – ei hyvä’ -kategoriaan ja luomme elämäämme lisää erillisyyttä.

Holistisesta näkökulmasta katsottuna ei ole olemassa terveellistä dieettiä.

Meidän on opittava valjastamaan mielemme ajattelemaan kauniisti, kiitollisesti sekä kannustavasti. Meissä on suunnaton päättäväisyys ja pystymme toteuttamaan visiomme toteen. Kasvattaessamme tietoa siitä, mikä meille on hyväksi ja mikä ei, sekä opettelemalla rehellisyyttä sen edessä minkälaisessa elämänvoimassa ja elämänyhteydessä tahdomme elää, teemme helposti arkisia muutoksia ruokavaliomme suhteen tukeaksemme terveyttämme.
Olemme kamppaileet tarpeaksi ruokailujemme sekä terveytemme kanssa. On aika panostaa päivittäiseen harjoitteluun sen edessä, että koemme kauniin elämän yhteyden päivittäin kauttamme ja omistamme aikaamme rehellisesti kirkkaalla mielellä sille mikä edesauttaa terveyttämme.

Oletko koskaan pohtinut oravanpyöräsi keskellä seuraavia kysymyksiä:

Miksi minä syöt?
Koska on minulle hyväksi syödä?
Mitä minun on hyvä syödä?
Kuinka minun on hyvä syödä?
Kuinka paljon minun on hyvä syödä?
Mihin toivon sijoittavani ruokailuista saamani energian?

Ota breikki. Pysäytä oravanpyöräsi. Mieti asioita jotka todella inspiroivat sinua ja joihin tahdot panostaa elämässäsi. Tee näistä asioita sinulle tärkeitä mm. muistuttamalla niistä itseäsi erilaisin keinoin päivittäin. Pidä intohimosi sekä kutsumuksesi sydämessä ja toimi niiden edessä päivittäin. Näin sinun on myös helpompi laittaa kuntoon ruokailujasi ja ymmärttää selkeästi, miksi on sinulle tärkeää voida optimaalisesti ja pitää terveyttä yllä ruokailujen kautta.

Kun saamme toteuttaa elämässämme täysillä kutsumustamme, tahdomme automaattisesti ravita elinvoimaamme parhaalla mahdollisella tavalla.

LEIKKAA DIEETIT SEKÄ DIEETTI -AJATTELU KERRALLA POIS ELÄMÄSTÄ JA TEE ELÄMÄNTAPAMUUTOS. Opi pienin askelin kuinka upea kokonaisuus olet ja kuinka luontosi sinussa tukee todellista elämänvoimaa. Elämä on ukomattomampaa kuin osaamme kuvitellakkaan. Uskalla vastaanottaa entisestään uutta hyvää energiaa.

Valjastamalla oman voiman käyttöön ruokailujen saralla opimme myös ison kirjon taidoistamme sekä toiminttavoista jotka monistuvat automaattisesti muille elämänosa-aluille. Kokeile ja katso! Laita ruokailusi kuntoon kokonaisvaltaisen terveyden nimissä ja huomaa, kuin sinun on helpompi myös tehdä fyysisiä harjoitteita kehollasi ja kuinka mm. ihmissuhteesi sekä esimerkiksi taloutesi alkavat kukoistaa uudella tavalla. Tämä on holistista sekä holograafista elämänkatsomusta sekä energiaa jossa elämme.

Luontaiset vaistomme ohjaavat meitä toimimaan elinvoimamme edessä. Usein meiltä vain puuttuu säännöllinen harjoitus pitää yhteyttä yllä sisäiseen ääneemme – tasapainoomme ja siksi toimimmekin ns. päättömästi vaikka aikeemme olisivat puhtaat.

Varaa hyvissä ajoin paikkasi seuraavaan alkavaan Unelma Itsestä Online -valmennukseen. Valmennus alkaa syyskuussa. Neljän kuukauden ajan viemme hyvällä energialla arkeemme meitä palvelevia rutiineita mm. ruokailujen suhteen sekä sen suhteen, että paljastamme unelmiamme sekä omaa kutsumustamme elämässämme. Harjoittelemme sekä pidämme myös yllä yhteyttä omaan sisäiseen ääneemme, jota kuuntelemalla elämä on kaikin tavoin helpompaa. Tämä on tilaisuutesi, tule mukaan. Voidaan parhaalla mahdollisella tavalla!

Elinvoimaista, nautinnollista sekä rakkaudellista alkanutta vuotta,

Tuuli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *