Askelia vapauteen ja unelmien toteutumiseen

Tässä arikkelissa saat vinkkejä sekä kannustusta siihen, miten arjessa voit kuunnella sydäntäsi ja vapauttaa enemmän unelmia käymään todeksi.

Oma elämäni otti uuden suunnan muutamia vuosia sitten, kun saatoin äitini taivaaseen. Tuo aika oli rankinta elämässäni, mutta myös kiitollisuuden ja elämän kaunein oppitunti minulle.

Elämä näytti minulle hyvin hennon, hauraan ja kauniin puolensa. Olin ennen elänyt ajatellen, että läheisteni elämän polku on noin 80–90 vuotta ja sitten me ”oikeassa” järjestyksessä vuorollamme lähdemme täältä seuraavaan seikkailuun. Heräsin vääristyneestä ajatusmallistani ja ymmärsin elämänkaaren olevan jokaisella eri pituinen ja erilainen.

Huomasin eläneeni omien pelkojeni ja ajatuksieni vankilassa. Olin luonut ajatuksissani itselleni todellisuuden, joka pidätteli omaa elämääni, onnellisuuttani ja voimaani. Ajatukseni siitä mihin pystyin, mitä olin ja mitä elämä voisi olla oli pelon valtaama. Tuon rakenteen murtaminen otti aikaa ja harjoitusta, mutta kun löysin sydämeni vapaan, rakkaudellisen ja kannustavan äänen, rupesi elämässäni tapahtumaan ihmeitä. Uskaltauduin todella elämään joka päivä.

Pienet muutokset ajatuksissani ja käytöksessäni johtivat suuriin muutoksiin elämässäni. Lopetin kuuntelemasta pelkäävää mieltäni ja aloin uskomaan sydäntäni ja toteuttamaan päivittäin niitä asioita joista todella nautin – jotka veivät minua kohti unelmieni elämää.

Aina kun mieleni sanoi minulle, että en ollut tarpeeksi hyvä, riittävä, kykenevä, viisas tai jotain muuta yhtä epätodellista, pysäytin ajatukseni. Hymyilin mielelleni ja kerroin rakastavasti, että ei ollut huolta tai vaaraa, kaikki oli hyvin. Kerroin mielelleni sydämeni viisauden ja totuuden tietävän, että olin kykenevä keskittymään ja luomaan mitä haluaisin elämässäni. Mieleni pelot olivat luoneet minulle vääristynyttä kuvaa siitä mitä elämäni oli, mitä ihmiset minusta ajattelivat tai miten he toivoivat minun elävän elämääni. Mieleni oli kertonut pelon tarinaa, joka ei ollut todenmukainen tai kannustava. Olin uskonut tarinaa sokeasti todeksi. Havahduin todellisuuteen ja ymmärsin, että minulla on voimaa muuttaa tuota tarinaa juuri sellaiseksi kuin haluan.

Sydämemme voima on suuri. Se on yhteydessä kaikkeuteen, elämän voimaan, joka ohjaa meitä kasvamaan harmonisesti kukoistukseemme. Kaikki kukkaset puhkeavat kukkaansa oikeassa kohdassa elämäänsä ja sitä kasvua tukevassa ympäristössä. Meidän luonnollinen tilamme on harmoninen, onnellinen ja rakkaudellinen. Ainoastaan mieli voi rajoittaan meitä näkemästä täydellistä kauneutta elämässä. Harjoittamalla kaunista sisäistä puhetta sekä ajatuksia, voimistamme sydämemme ääntä. Lumipalloefektin lailla mielen puutarhamme voi joko kukoistaa tai vaipua harmaan verhon alle uinumaan.

Kiitollisuus elämää kohtaan ja ymmärrys siitä, että olemme oman elämämme luojia auttaa meitä kasvattamaan mielen puutarhaamme kauniita värikkäitä maisemia ja vahvistaa sydämen ohjaavaa ääntä.

Miten arjessa voit kuunnella sydäntäsi ja vapauttaa enemmän unelmia käymään todeksi?

  • Hiljenny ja pysähdy kuuntelemaan, mitä tarinaa sisäinen puheesi sinulle kertoo. Jos tarina on pelon värittämä, pysäytä tarina rakkaudellisesti ja ymmärtäväisesti. Ohjaa mieltäsi uskomaan elämään ja sinun sydämesi rajattomaan voimaan luoda. Kannusta itseäsi ja muita kauniilla sanoilla.
  • Aloita aamusi kiitollisuudella. Olet herännyt uuteen päivään, saat elää ja nauttia uudesta puhtaasta päivästä. Kirjoita itsellesi kiitollisuuden aiheita ylös ja lisäksi ainakin yksi pieni asia jonka haluat luoda ja toteuttaa tänään.
  • Luo sinulle sopivia rutiineja viikkoosi. Ne ovat rutiineja, jotka johdattavat sinua koti hyvinvointiasi ja unelmiasi. Rakkaudella, mutta päättäväisesti pidä rutiineistasi kiinni.
  • Luo kokonaisvaltaista hyvinvointia itsellesi ja sitä kautta ympäristöllesi. Muista hyvä ravinto, liike rakkaalle kehollesi, rentoutuminen mielelle ja sydämelle.
  • Muista luoda aikaa itsellesi ja sydämellesi nauttia elämästäsi päivittäin. Elät unelmaasi toteen jokainen päivä. Elä nauttien pienistä onnellisista hetkistä ja suuntaa elämääsi kohti sitä mitä todella sydämessäsi haluat. Jos et tiedä mihin suuntaan haluat mennä, anna itsellesi aikaa ja nauti siitä mitä elämä juuri nyt tarjoaa sinulle. Meidän ei tarvitse tietää mihin olemme matkalla. Jos kuuntelemme hyvää oloamme ja sydäntämme, kuljemme juuri oikeaan suuntaan.

Rakkaudella kannustaen sinua voimaan hyvin ja nauttimaan upeasta elämästäsi,
Sini-Maria

Minulla on myös ilo ilmoittaa sinulle, että tällä hetkellä on tilaa henkilökohtaiseen valmennukseen.
Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa paikkasi! sinimarialimnell@gmail.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *