Raakasuklaakuorrutteiset hedelmät -Elli

Posted on

Välillä tekee mieli nauttia välipalalla jotain astetta makeampaa.

Yleensä tällöin päädyn tekemään nopeasti valmistuvia herkkuja: hedelmäpaloja raakasuklaakuorrutteella.

 

Herkun valmistus on yksinkertaista: ei tarvitse kuin hienontaa raakasuklaa,

ja sulattaa se vesihauteessa, kuorruttaa hedelmät ja laittaa herkut hetkeksi jääkaappiin.

Toisaalta, jos raakasuklaata ei ole valmiina, herkun valmistuksessa menee tovi.

Tosin raakasuklaan valmistus on hauska prosessi, jota tekee mielellään.

Mikäli sinulla on aiemmin valmistettua raakasuklaata kaapissa, voit sulattaa muutaman konvehdin vesihauteessa ja kaataa tuoreiden hedelmien päälle. Helpoimmalla pääset, jos ostat kaupasta valmiin raakasuklaalevyn ja sulatat sen vesihauteessa suklaakuorrutteeksi.

Kaikki keinot täydellisen välipalan taikomiseksi ovat sallittuja.

Raakasuklaakuorrutteiset hedelmät 

- jotain hedelmää, kuten päärynää, omenaa tai banaania

raakasuklaan perusohje Ellin tapaan (15 konvehtia)

80 g kaakaovoita vesihauteessa sulatettuna

noin 2 rkl raakakaakaojauhetta

1 tl maca-jauhetta

1 rkl lucumaa

1-2 rkl riisinlesejauhetta

ripaus Kalaharin suolaa

kookossokeria tai/ja agave- tai vaahterasiirappia

mausteeksi suklaaseen: vanilja- tai minttu-uutetta, kanelia, kardemummaa..

raakasuklaakuorrutteen päälle: pähkinämurua, kookoshiutaleita, mulperimurua..

- Valmista raakasuklaa sekoittamalla jauheita, makeutusta ja mausteita vähitellen vesihauteessa sulatetun kaakaovoin joukkoon.

Maista. Lisää rohkeasti lisää mitä tahansa ainesosaa: riisinlesejauhe tuo esim. suklaaseen täyteläisyyttä ja maitosuklaamaisuutta.

Makeuttakin voit lisätä sen verran, että suklaa maistuu.

- Kaada valmista raakasuklaaseosta hedelmien päälle ja ripottele hedelmien päälle esim. mulperimurua.

Laita hedelmät noin viideksi minuutiksi jääkaappiin. Nauti.

Vinkki: Testaa laittaa kahden banaanisiivun väliin maapähkinävoita,

kaada koko komeuksen päälle raakasuklaakuorrute ja laita jääkaappiin tai pakastimeen kovettumaan. MM-mm.

"Fruits with chocolate.. must be good."

Rakkaudella, Elli

Välillä tekee mieli nauttia välipalalla jotain astetta makeampaa.

Yleensä tällöin päädyn tekemään nopeasti valmistuvia herkkuja: hedelmäpaloja raakasuklaakuorrutteella.

 

Herkun valmistus on yksinkertaista: ei tarvitse kuin hienontaa raakasuklaa,

ja sulattaa se vesihauteessa, kuorruttaa hedelmät ja laittaa herkut hetkeksi jääkaappiin.

Toisaalta, jos raakasuklaata ei ole valmiina, herkun valmistuksessa menee tovi.

Tosin raakasuklaan valmistus on hauska prosessi, jota tekee mielellään.

Mikäli sinulla on aiemmin valmistettua raakasuklaata kaapissa, voit sulattaa muutaman konvehdin vesihauteessa ja kaataa tuoreiden hedelmien päälle. Helpoimmalla pääset, jos ostat kaupasta valmiin raakasuklaalevyn ja sulatat sen vesihauteessa suklaakuorrutteeksi.

Kaikki keinot täydellisen välipalan taikomiseksi ovat sallittuja.

Raakasuklaakuorrutteiset hedelmät 

– jotain hedelmää, kuten päärynää, omenaa tai banaania

raakasuklaan perusohje Ellin tapaan (15 konvehtia)

80 g kaakaovoita vesihauteessa sulatettuna

noin 2 rkl raakakaakaojauhetta

1 tl maca-jauhetta

1 rkl lucumaa

1-2 rkl riisinlesejauhetta

ripaus Kalaharin suolaa

kookossokeria tai/ja agave- tai vaahterasiirappia

mausteeksi suklaaseen: vanilja- tai minttu-uutetta, kanelia, kardemummaa..

raakasuklaakuorrutteen päälle: pähkinämurua, kookoshiutaleita, mulperimurua..

– Valmista raakasuklaa sekoittamalla jauheita, makeutusta ja mausteita vähitellen vesihauteessa sulatetun kaakaovoin joukkoon.

Maista. Lisää rohkeasti lisää mitä tahansa ainesosaa: riisinlesejauhe tuo esim. suklaaseen täyteläisyyttä ja maitosuklaamaisuutta.

Makeuttakin voit lisätä sen verran, että suklaa maistuu.

– Kaada valmista raakasuklaaseosta hedelmien päälle ja ripottele hedelmien päälle esim. mulperimurua.

Laita hedelmät noin viideksi minuutiksi jääkaappiin. Nauti.

Vinkki: Testaa laittaa kahden banaanisiivun väliin maapähkinävoita,

kaada koko komeuksen päälle raakasuklaakuorrute ja laita jääkaappiin tai pakastimeen kovettumaan. MM-mm.

”Fruits with chocolate.. must be good.”

Rakkaudella, Elli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *